Ziua copilului acum 25 de ani

Autor: Lucian Lumezeanu - manager de comunicare
Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 08:23
2777 citiri

Ai mei imi spuneau mereu: "Inchide gura!" pentru ca eram atat de curios incat ramaneam adeseori fascinat.

Faceam concursuri de alergare la noi pe strada. Ai nostri ne asteptau inapoi la linia de start cu plasturi, cadeam mereu. Aveam sandalute din alea de cauciuc ieftin sau alergam desculti.

Mergeam sa "pescuim" intr-un parau din apropiere. care era atat de poluat de titeiul deversat incat nu mai era peste de zeci de ani acolo. Nu conteaza, o faceam si imbracati.

Ne tineam de gat si strigam "Jos Iliescu!" pentru ca asa vazusem noi la televizor. Alteori strigam "Sus Iliescu!" pentru ca asa ne venea.

Ne jucam "Pac-pac", "Pitulusu'", "Ratele si vanatorii". Ne faceam cazemate.

Bunicii ne speriau cu "Bau-bau" si "Brezaia". Si cu o femeie careia i se spunea Malaca si care, inevitabil, ar fi venit sa ne bage in sac daca nu eram cuminti. Poate sa ne si manance un pic. Fugeam de rupeam cand o vedeam.

De asemenea, fugeam cand vedeam Politia, desi nu facusem nimic si nu vazusem pe nimeni fugind de politisti.

TVR 1 era pentru noi cam ce e acum realitatea virtuala.

Trageam cu prastia si cu "piscariciul" si consideram asta unul dintre cele mai tari lucruri posibile. Inevitabil toti eram razboinici.

Mancam guma Turbo pana ne dureau falcile. Si "halvita". Si caramele din alea cauciucate rau de tot. Si bulgarasi din ceva nedefinit. Si beam suc "Rio" din care, la un moment dat, culoarea se separa de lichid. Si suc la dozator. Si sifon, nimeni nu auzise de apa minerala si cand am auzit oricum nu i-am inteles sensul.

Si faceam o gramada de lucruri pe care ni le vom aminti doar cand o sa le vedem la copii.

PS - Stiti textele alea care mai apar pe Facebook, despre cum era "pe vremea noastra"? Cum ne distram mai bine, cum ieseam noi sa ne jucam, cum eram noi "bio" si alte asemenea lucruri mai mult sau mai putin adevarate?

Sunt, inevitabil, zugraviri in culori (prea) frumoase. Copilaria e frumoasa si acum. Totusi, ceva ramane din ele, de aia n-ai cum sa scrii un text despre copilaria ta fara s-o dai un pic in patetism.

Abia asteptam sa crestem mari. Cea mai mare eroare din vietile noastre.

Lucian Lumezeanu este analist politic, consultant Public Affairs si fost jurnalist Ziare.com.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ziua Copilului, #1 iunie copilarie , #copilarie