15.000 de sindicalisti protesteaza marti in jurul Parlamentului

Duminica, 05 Octombrie 2008, ora 14:40
1386 citiri
15.000 de sindicalisti protesteaza marti in jurul Parlamentului

15.000 de oameni vor iesi marti in strada, au anuntat duminica liderii sindicali. Patru confederatii vor organiza un miting in Piata Constitutiei, urmat de un mars.

Sindicalistii vor sa traga un semnal de alarma in privinta salariilor mici si a conditiilor de munca grele din Romania.

"Suntem departe de conceptul de munca decenta in Romania", a declarat Petru Dandea, vicepresedinte Cartel Alfa, citat de Realitatea Tv.

Sindicalistii sustin ca doar 15% dintre cei cinci milioane de angajati din Romania lucreaza in conditii decente, intrucat, in cele mai multe cazuri, conditiile de la locul de munca le pun sanatatea sau viata in pericol. Multi dintre angajati se plang, insa de salariile mici.

"Salariile romanilor preiau 31% din PIB, fata de Austria, Franta sau Germania, unde ajung la 60% (...) Orice salariat din Romania care lucreaza cu salariul minim pe economie este considerat sarac, dupa principiile europene", a precizat Petru Dandea.

"La noi, salariul minim e o notiune abstracta, tine de calcule matematice, nu reflecta munca depusa", a metionat si presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Sindicalistii apreciaza ca salariul minim pe economie ar trebui sa fie de cel putin 900 de RON si nu de 540 de lei, cat este acum. Ei spun ca in Romania, cele mai mari salarii sunt in justitie, in timp ce functionarii publici sunt cel mai prost platiti.

Mitingul organizat marti in Capitala va strange sindicalisti din cele patru confederatii sindicale: Cartel Alfa, Blocul National Sindical, CSDR Fratia si CSDR. Marsul se va desfasura in jurul Palatului Parlamentului.

Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Medaliat la Europene, trăiește din salariul minim: ”Ori mă mut din țară, ori mă las. Nu se mai poate așa!”
Înotătorul român Andrei Ungur (25 de ani), medaliat cu bronz la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni în proba de 100 m spate, în 2023, a dezvăluit dificultățile financiare...
#mars, #sindicalisti, #marti, #munca, #Parlament, #salariu , #Bucuresti
Comentarii