A fost infiintata Asociatia Eoliana Romana

Marti, 18 Martie 2008, ora 12:05
2608 citiri
A fost infiintata Asociatia Eoliana Romana

Interesele producatorilor romani de energie eoliana vor fi reprezentate in viitor de Asociatia Eoliana Romana, organizatie recent infiintata, cu sediul in Constanta, informeaza Green Report.

Reprezentantii asociatiei semnaleaza, intr-un comunicat, ca, deoarece in Romania solicitarile de amplasare de centrale eoliene sunt foarte mari si aceste centrale eoliene moderne au ajuns la o inaltime considerabila este necesara avizarea lor de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

Potrivit membrilor asociatiei, care au primit avizele AACR, acestea contin conditii nefavorabile dezvoltarii acestui domeniu, deoarece autoritatea solicita beneficiarilor balizarea de zi completa a turnului centralelor eoliene si a palelor in benzi rosii si albe de minim trei metri, fiind singura tara din Europa cu asemenea cerinte.

In avizul AACR este mentionat ca nerespectarea conditiilor specificate de Autoritate (de exemplu balizarea de zi a centralelor, adica vopsirea completa a turnului si palelor in benzi albe si rosii) duce la nulitatea avizului.

In prezent, nicio centrala eoliana montata in Romania nu este balizata conform avizului AACR, ceea ce inseamna ca toate avizele AACR emise pentru centralele eoliene montate sunt nule, deoarece nu se respecta conditiile prevazute.

"Solutionarea acestui aspect este foarte importanta, deoarece mai multi investitori sunt intr-o faza foarte avansata de autorizare si trebuie sa comande centralele eoliene de la producatori. Acestea trebuie comandate conform cerintelor avizate. Un alt aspect foarte important este cel vizual si estetic care apare prin balizarea completa a turnului si a palelor centralelor eoliene. Acesta va duce cu siguranta la opozitia populatiei fata de aceste centrale eoliene. Vopsirea centralelor eoliene complet in rosu si alb va duce cu siguranta la un impact semnificativ vizual asupra mediului inconjurator", se spune in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#asociatie, #eolienelor romania , #stiri economice