Adriana Saftoiu simte nevoia sa o apere pe Udrea: Nu a facut nimic ilegal

Marti, 11 August 2009, ora 16:54
3733 citiri
Adriana Saftoiu simte nevoia sa o apere pe Udrea: Nu a facut nimic ilegal
Foto: Realitatea Tv

Pentru a inlatura si ultima urma de suspiciune ca ar face parte din Comisia parlamentara care ancheteaza cheltuirea banilor publici la Ministerul Transporturilor din razbunare pentru Elena Udrea, Adriana Saftoiu i-a luat marti apararea ministrului, spunand ca nu a facut nimic ilegal atunci cand le-a platit diurne jurnalistilor.

"Simt nevoia sa-i iau apararea doamnei Elena Udrea. Daca doamna Udrea s-a urcat pe cal, doar de presa a depins sa fie mediatizata sau nu", a spus fostul consilier prezidential intr-un schimb de replici cu jurnalistul Victor Ciutacu, potrivit Antena3.

In momentul in care acesta a spus ca nici nu s-a gandit ca presa nu are niciun merit in aceasta problema, Saftoiu a venit si a mai intarit ideea nevinovatiei ministrului: "Dar simteam nevoia sa-i iau apararea".

Deputatul PNL a precizat, insa, ca exista un semn de intrebare avand in vedere ca la mijloc este totusi banul public, dar ca spera ca se va elucida acest aspect in cadrul Comisiei.

"Doamna Udrea nu a facut nimic ilegal pe fond, in acest sens. Doar ca, din punctul meu de vedere, in momentul in care pe banul public face acest lucru, am un semn de intrebare pe care sper sa-l elucidez pana la finalul anchetei", a mai spus Adriana Saftoiu.

Ea sustine ca exista o hotarare de guvern care ar acoperi gestul facut de Ministerul Turismului.

Saftoiu si Udrea au lucrat in acelasi timp la Palatul Cotroceni. Elena Udrea era seful cancelariei lui Traian Basescu, iar Adriana Saftoiu il consilia pe seful statului, creandu-se in jurul celor doua un mit conform caruia ele ar fi rivale.

Orban: Ministerul Turismului spune ca nu a organizat si finantat "Paste in Bucovina"

Presedintele Comisiei de ancheta in cazul Elenei Udrea, Ludovic Orban, spune ca Ministerul Turismului nu a trimis actele solicitate, ba, mai mult, spune ca nici nu a organizat sau finantat evenimentul "Paste in Bucovina".

"Ministerul Turismului nu ne-a pus la dispozitie toate documentele solicitate, chiar in raspunsul de la Ministerul Turismului ni se spune ca in cadrul evenimentului 'Paste in Bucovina' nu au finantat si nu au organizat acest eveniment, desi exista contracte care arata asta

Am solicitat documente legate de diverse contracte care nu ne-au fost puse la dispozitie. (...) Am decis sa revenim cu o solicitare mult mai explicita catre Ministerul Transporturilor", a spus Orban.

Liderul PNL a anuntat si programul Comisiei pentru urmatoarele doua zile: miercuri vor analiza documentele transmise de MT pana acum, iar joi vor audia diversi functionari de la minister, insa nu si pe Elena Udrea.

Intrebat de ce nu este invitata in fata Comisiei si ministrul, Orban a precizat ca nu ea este singura care poate lamuri situatia si ca o vor chema atunci cand va fi nevoie.

"Va fi invitata in momentul in care Comisia va considera necesara si prezenta sa. In primul rand nu am primit toate documentele, in al doilea rand pentru ca vrem sa aflam punctul de vedere al personelor care stim din organigrama ministerului ca au fost implicate in procesul de achizitie, si, nu in ultimul rand, domana Udrea nu este singura care ne poate furniza informatii relevante, audierea ei nu este singura modalitate de a afla adevarul. Va asigur ca o vom invita si pe doamna Udrea", a asigurat Orban.

Comisia de ancheta in cazul Udrea verifica modului de cheltuire banilor publici destinati unor campanii de promovare precum "Romania, Land of Choice". Comisia va ancheta inclusiv cheltuielile cu cazarea, transportul si diurna ziaristilor acreditati la Ministerul Turismului.

A.S.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Adriana Safoiu aparare Udrea, #comisie ancheta Elena Udrea, #Victor Ciutacu audiat , #comisie ancheta