Agentii imobilari, transformati in detectivi

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 12:21
4027 citiri
Agentii imobilari, transformati in detectivi

Vanzarea unei locuinte va deveni, incepand din 2009, o adevarata aventura pentru agentii imobiliari. Agentii imobilari vor trebui sa stie toate datele despre acea proprietate, spre exemplu, daca se afla langa o sursa de poluare sau de zgomot.

Potrivit unei noi legi, initiata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cei care vand case sau apartamente vor fi nevoiti sa se transforme in mici detectivi, relateaza Libertatea.

Nu trebuie sa lipseasca nici informatiile legate de istoricul cladirii sau al terenului, daca in apropiere se organizeaza "manifestari populare periodice" sau daca in zona exista pericol de inundatii sau de surpari.

La acestea se adauga datele concrete legate de istoricul casei si alte posibile dezavantaje ale vecinatatilor.

Astfel, potentialul cumparator trebuie sa fie instiintat daca locuinta, fie apartament la bloc sau casa, se afla langa o linie de tramvai sau daca este construita peste o magistrala de metrou.

"Dupa noua lege, agentul imobiliar trebuie sa stie pana si ce se intampla pe strada, adica ce marsuri pot aparea si daca il vor polua fonic pe viitorul proprietar. Este total aberant, cand stim cu totii ca protestele sunt aprobate de primarii.

In forma sa initiala, actul normativ cuprindea si alte reglementari absurde, dar la unele s-a renuntat in urma discutiilor cu reprezentantii ANPC", a declarat Ruxandra Cleciu, presedinta Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, pentru sursa citata.

Firmele care nu furnizeaza clientilor toate informatiile esentiale despre imobilul sau terenul pe care vor sa il vanda risca amenzi de 3.000 pana la 30.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Companii din domeniul energiei, amendate cu 18 milioane de lei. Neregulile descoperite de ANRE
Companii din domeniul energiei, amendate cu 18 milioane de lei. Neregulile descoperite de ANRE
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a sancţionat cu amenzi de 18 milioane lei trei companii din sectorul energetic - Energy Republic Trading, QMB Energ şi Land Power-...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#agenti imobiliari, #locuinte, #clienti, #detalii, #Amenzi , #imobiliare