Al Jazeera: Romanii se duc la vrajitoare cum se duc occidentalii la doctor (Video)

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 18:21
8667 citiri
Al Jazeera: Romanii se duc la vrajitoare cum se duc occidentalii la doctor (Video)

Pe nimeni nu intereseaza daca este curata sau murdara Romania, daca se respecta legea, daca a progresat, sau dimpotriva, daca este mai rau, daca se vede o albire sau banul inca face orice oriunde!

Romania apare in paginile marilor ziare si agentii mondiale patata: ba cu copiii strazi, ba cu tigani al caror gat este indoit de lanturi cat mai groase, ba cu Dracula, ba cu strigoi, de parca ar fi o tara rupta din nuvelele lui Eliade.

Ne mai mira oare ca intr-un documentar Al Jazeera difuzat la sectia in limba engleza Bucurestiul este orasul in care cetatenii moderni cred in farmece si se duc la vrajitoare la fel de des cum occidentalii se duc la doctor, trasand o linie clara intre tarile civilizate si cele din lumea a treia?

"In secolul XXI, in Romania, vrajitoria continua sa existe. Ai probleme in dragoste? Te duci la vrajitoare si ele iti dau o licoare magica. Aceste vrajitoare insa au evoluat si au aruncat de mult matura magica. Ele traiesc in case cu sase dormitoare si conduc ultimul model de Mercedes", se arata in emisiunea "Witness", moderata de Rahed Omar.

In opinia arabilor, desi trecuta de dificila perioada comunista, Romania nu se poate dezice de vrajitoare: "vechile obiceiuri, superstitiile si intrigile s-au dovedit greu de inlaturat si au depasit modelele politice".

Cum vorbele goale ar fi parut minciuni sfruntate, arabii au apelat la fiica celebrei Mama Omida, prezicatoarea personala a Elenei Ceausescu, care facand cinste poporului roman se lauda cu ce face ea mai bine: magie alba.

Cum nicio vrajitoare nu face magie neagra, ci alba, Rodica spune ca acest fel de magie nu este in contradictie cu credinta ortodoxa.

"Tot ce facem, facem cu credinta in Dumnezeu", mai spune vrajitoarea, vorbele fiindu-i intarite de una dintre cliente cu o concluzie din putul gandirii: "daca stam sa ne gandim, de fapt, si Iisus a fost magician".

"Preocupata de popularitatea vrajitoriei, agentia de reglementare a televiziunilor a interzis reclamele despre vrajitoare. Vrajitoarele simt ca aceasta arta veche este in pericol", incheie Al Jazeera.

Asta este Romania pe care o vad multi dintre cei care nu traiesc in ea, dar care isi aroga dreptul sa o critice!

Curg medaliile pentru România la Europeanul de canotaj, după o nouă cursă uimitoare
Curg medaliile pentru România la Europeanul de canotaj, după o nouă cursă uimitoare
Florin Arteni și Florin Lehaci au adus României medalia de argint în finala probei de dublu rame masculin, la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria). La puțin timp după ce...
Victorie impresionantă a României în Ungaria. A doua medalie de aur pentru delegația tricoloră
Victorie impresionantă a României în Ungaria. A doua medalie de aur pentru delegația tricoloră
Canotoarele Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel au cucerit duminică, 28 aprilie, a doua medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria). În proba de...
#Romania, #farmece, #vrajitoare, #Bucuresti, #Mama Omida , #al Qaida
Comentarii
S
sa-i ocolim pe tiganii ce ne fac rau,si ne tapeaza de bani.seful ajuta,nu dracii.
rank 1
aveti bani de dat la tigani?vreti sa-i faceti oameni,sa aiba case, masini,aur?nu!