Alegeri locale sau campionat de box in Romania anului 2008?

Luni, 12 Mai 2008, ora 21:45
2429 citiri
Alegeri locale sau campionat de box in Romania anului 2008?

Dupa ce duminica noapte candidatul PD-L la Primaria comunei Iepuresti si-a pierdut un ochi in urma unei altercatii cu oamenii contracandidatului sau social-democrat si cu primarul comunei, scandalul din judetul Giurgiu s-a continuat si luni, cand alte 30 de persoane, simpatizante PD-L si PSD, s-au batut in plina strada, in fata sediului Politiei din Iepuresti.

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, luni, in cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea Tv, ca "nu acesta este mesajul de campanie", iar " candidatii se bat la urne", si nu in pumni sau in gloante.

"S-au folosit deocamdata gloante de cauciuc si nu asta este mesajul de campanie. Nu se poate sa chemi bodyguarzii de la Bucuresti sa bati candidatii. Candidatii se bat la urne. E rusinos ca PSD recurge la asa ceva. Cred ca aici ministrul de Interne si Guvernul trebuie sa inervina si eu cer ca cei vinovati sa fie pedepsiti", a acuzat Gheorghe Flutur.

Pe de alta parte, deputatul PSD Cristian Dumitrescu a explicat ca s-a uitat sa se "mentioneze ca in cursul zilei au fost lansati candidatii PSD si a fost facut un spectacol. Aceste persoane, la randul lor, probabil ca au fost antrenate in acel conflict".

In opinia lui Dumitrescu, "evident ca nu este bine si ca nu avem nevoie de o astfel de campanie. Cine lanseaza un astfel de climat de competitie neloiala, de-a dreptul golaneasca in politica noastra?", a acuzat social-democratul.

Totodata, deputatatul PSD l-a acuzat, indirect, pe presedintele Traian Basescu ca instiga la o astfel de campanie electorala agresiva.

In replica, democrat-liberalul Gheorghe Flutur l-a ironizat pe Dumitrescu spunand ca "probabil ca este vinovat Traian Basescu si ca au inflorit merii".

Referindu-se la scandalul din Iepuresti, Flutur a adaugat ca "autoritatea de stat trebuie sa-si faca datoria. Noi, partidele politice, sa venim in ringul de idei si nu de bataie. Organele in drept trebuie sa-si faca datoria. Tare ma tem ca vor trece saptamani si nu vom afla nimic".

"Sunt convins ca se va face o ancheta serioasa. Nu cred ca aceasta campanie va fi marcata de violente ca in 2004, cand o anumita organizatie a anuntat ca se fura voturile si dupa un an a aparut, cu litere foarte mici in presa romana, ca actul de frauda nu a avut loc. Este foarte important sa fim consecventi in a promova cu adevarat dezbaterea. Toti vrem sa castigam, important este sa ne luptam in limitele decentei", a tinut sa sublinieze social-democratul Cristian Dumitrescu.

Tot despre incidentul din judetul Giurgiu ministrul Mediului Attila Korodi a spus ca normal ar fi "sa inceapa o ancheta serioasa".

"Sper ca oamenii sa inteleaga un lucru: daca nu avem o dezbatere politica corecta, bazata pe oameni, vom avea astfel de evenimente. Se pare ca local nu au cum sa arate vitalitatea organizatilor decat prin bataie", a adaugat Korodi.

Potrivit vicepresedintelui PRM Lucian Bolcas, "acum vom asista la un efect de turnesol. Este un test daca acest Guvern poate sa gestioneze climatul normal al alegerilor sau daca il scapa din mana, si fraudarea alegerilor este posibila".

Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Congresul Naţional al Poporului (PNC) a câştigat categoric duminică, 21 aprilie, alegerile parlamentare din Maldive, transmite AFP. PNC, partidul preşedintelui Mohamed Muizzu, este...
#Traian Basescu, #alegeri, #box, #local, #lucian bolcas, #Gheorghe Flutur , #stiri Traian Basescu