Alina Mungiu-Pippidi se vrea europarlamentar PD-L

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 10:48
2213 citiri
Alina Mungiu-Pippidi se vrea europarlamentar PD-L

Organizatia PD-L Iasi va lua in discutie, sambata, nominalizarea Alinei Mungiu-Pippidi pentru europarlamentare, dupa ce candidatul initial, Dumitru Oprea, a fost respins de conducerea centrala deoarece este senator.

"Am avut o prima discutie, exploratorie, cu doamna Alina Mungiu-Pippidi, pentru a intelege in ce masura propunerea noastra poate fi discutata. Am convenit ca daca organizatia PD-L de Iasi va lansa oficial aceasta propunere, ea va fi tratata cu toata seriozitatea si vom primi un raspuns rapid si neechivoc", a declarat presedintele PD-L Iasi, Dan Carlan.

Potrivit acestuia, propunerea va fi dezbatuta si supusa aprobarii in cadrul Biroului Permanent Judetean, a carui sedinta se va desfasura sambata.

"Nu am primit un refuz ferm, asa cum a fost cazul in vara, in cazul alegerilor pentru parlamentul national. Dupa cum niciun accept explicit, fiind vorba de o propunere venita pe nepregatite si in lipsa unei decizii oficiale a organizatiei", a mai spus seful PD-L Iasi.

In opinia lui Carlan, daca democrat-liberalii ieseni vor aproba aceasta propunere, decizia PD-L Iasi va reprezenta "cea mai puternica expresie a deschiderii organizatiei de Iasi spre societatea civila".

Initial, PDL l-a propus, duminica, pe actualul senator Dumitru Oprea drept candidat al organizatiei pentru alegerile din luna iunie. Ulterior, conducerea centrala a PDL a decis ca reprezentanti ai partidului, care au fost alesi in functii publice la alegerile de pe parcursul anului trecut, nu pot candida si la alegerile europarlamentare.

In cazul celorlalte partide din Iasi, doar liberalii si-au anuntat oficial nominalizarile, respectiv consilierul local Catalin Turliuc si seful al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura Iasi, Paul Kmen.

Pana in prezent, la PSD Iasi si-a depus candidatura un singur social-democrat, in persoana lui Catalin Ivan, actual consilier judetean.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Alina Mungiu Pippidi, #europarlamentare Mungiu Iasi , #stiri politice
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
s-o facă excrocul şi speculantul de SOROS ,mama ei de CRIZĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ!