Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Amalia Nastase si asociatul, aroganti in ochii Adrianei Saftoiu

Marti, 25 August 2009, ora 15:33
10475 citiri
Amalia Nastase si asociatul, aroganti in ochii Adrianei Saftoiu
Foto: Realitatea Tv

Printre cei audiati, marti, de Comisia care ancheteaza modul in care Ministerul Turismului a cheltuit banii pentru publicitate se numara si sotia fostului tenisman Ilie Nastase.

Amalia Nastase si Silviu Vasilescu au venit in fata Comisiei ca reprezentanti ai firmei Eventures Concept Solution SRL.

Insa deputatul liberal Adriana Saftoiu s-a aratat de-a dreptul deranjata de seninatatea cu care cei doi spuneau cum au obtinut contractul cu Miniserul Turismului.

"Exista suspiciuni ca ati fost favorizati datorita unei relatii a doamnei ministru cu BRD-ul. (...) Deci considerati ca ati castigat licitatia in regula?", a intrebat taios Saftoiu.

Insa cand cei doi au raspuns "nu consideram, asa a fost", Saftoiu a izbucnit:

"Acesta nu este un raspuns, este o usoara aroganta! Intr-o singura zi, dumneavostra ati facut comenzile si le-ati si tiparit si le-ati si imprimat. Da sau nu?", a intrebat fosta consiliera de la Cotroceni.

Replica a venit de la Vasilescu, el raspunzandu-i de trei ori "da". "Va raspund de trei ori pentru ca de trei ori ati repetat intrebarea, da, da si da".

Rolul de "politist rau" i-a revenit apoi deputatului PSD Nicolae Banicioiu, acesta balbaindu-se insa in incercarea de a pronunta corect cuvantul "bannere", lucru ce a facut-o pe Amalia Nastase sa zambeasca in momentul in care l-a corectat.

Acesta a intrebat-o daca este adevarat ca pentru ca il cunoaste pe primarul Parisului a obtinut toate autorizatiile pentru amplasarea bannerelor si daca autorizatia a fost verbala.

"Da, tocmai de asta sunt mandra de agentia Eventures, pentru ca poate sa faca lucruri pe care alte agentii nu le pot face", a declarat Amalia Nastase in fata Comisiei.

Ministerul Turismului s-a inspirat din propunerea noastra creativa pentru evenimentul de la Paris

Sotia fostului tenisman a mai spus ca, in luna mai, inainte ca Ministerul Turismului sa publice caietul de sarcini pentru organizarea evenimentului de la Paris, firma sa a inaintat ministerului o "propunere creativa" insotita de un buget estimativ.

Ea a precizat ca, la momentul respectiv, Ministerul Turismului a refuzat aceasta propunere, mentionand ca nu poate atribui un contract de acest fel fara organizarea unei licitatii si ca firma Eventures va fi instiintata cand licitatia va avea loc.

Deputatii din Comisie au atras atentia asupra faptului ca sunt foarte multe asemanari intre caietul de sarcini elaborat de MT si propunerea creativa a firmei Eventures. Astfel, Amalia Nastase a admis posibilitatea ca MT sa se fi inspirat din propunerea creativa la elaborarea caietului de sarcini.

"Ministerul Turismului s-a inspirat din propunerea creativa a firmei. Nu era nicio obligatie morala sa faca contractul cu noi (...) Daca nu am fi castigat licitatia, am fi depus contestatie si am fi cerut MT sa ne plateasca propunerea creativa", a declarat Amalia Nastase, potrivit NewsIn.

Propunerea creativa a fost facuta de reprezentantii Eventures catre Ministerul Turismului, in contextul in care Eventures a organizat, contractati de BRD, pe data de 28 aprilie, o conferinta de presa cu ocazia lansarii unui parteneriat intre Ministerul Turismului si BRD. Atunci, spune asociatul Amaliei Nastase, reprezentantii Eventures au aflat ca MT intentioneaza sa organizeze un eveniment la Paris.

In acest sens, Nastase spune ca au elaborat respectiva propunere creativa, alaturi de care au prezentat ministerului Turismului si un buget estimativ de 167.000 euro, care spun deputatii "printr-o coincidenta" este foarte apropiat de cel care a aparut in caietul de sarcini pentru organizarea evenimentului.

Ulterior, contractul semnat cu Ministerul Turismului a fost in valoare de 88.000 euro, dar pentru ca fotbalistul Gica Hagi nu a participat la eveniment si pentru ca Biroul de Tursim al Romaniei la Paris a platit un dineu la care au participat 100 de invitati la un restaurant din Paris, contractul a fost redus la suma de 66.000 de euro.

In final, Biroul de Turism a constatat ca stick-urile de memorie nu aveau capacitatea ceruta prin caietul de sarcini respectiv de 1GB, iar rollup-urile ce promovau campania ministerului erau amplasate intr-un loc mai putin vizibil, astfel ca valoarea contractului a ajuns la 46.000 de euro.

Documentele confidentiale de la BRD vin in ajutorul Comisiei

In afara reprezentantilor firmei de publicitate Eventures Concept Solution SRL, membrii Comisiei de ancheta i-au audiat, marti, si pe reprezentantii BRD. SC 360 Revolution SRL, o a treia firma citata pentru marti, a cerut ca intalnirea sa fie reprogramata.

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a declarat marti, dupa audierile facute de Comisie, ca discutiile si documentele puse la dispozitie de cei care s-au prezentat au fost utile, in special un set de documente confidentiale puse la dispozitie de BRD.

Totodata, deputatul a anuntat ca miercuri vor fi audiati reprezentanti ai ministerului, nominalizandu-l in special pe secretarul general Gheorghe Nastasia.

"Maine vor fi audiati reprezentanti de la minister, inclusiv domnul secretar general Nastasia, avand in vedere ca praticiparea nu este facultativa, ci obligatorie", a spus Banicioiu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#amalia nastase, #Elena Udrea, #Eventures Concept Solution, #comisie Elena Udrea, #Nicolae Banicioiu, #Adriana Saftoiu , #Amalia Nastase
Comentarii
P
PNL, PĂPUSILE GUZGANULUI ROZALIU SI URSARULUI
rank 1
Io tot am auzit de Adriana asta, dar nu stiu bine cine-i. Este cumva nevasta cerbului de aur Claudiu?