Andronescu, reclamata de Spiru Haret la Comisia de Abuzuri a Parlamentului

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 13:35
2588 citiri
Andronescu, reclamata de Spiru Haret la Comisia de Abuzuri a Parlamentului

Conducerea Universitatii Spiru Haret a sesizat Comisia de Abuzuri a Senatului si Camerei Deputatilor contestand deciziile luate de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si cerand membrilor acesteia sa se intruneasca de urgenta si sa rezolve aceasta situatie.

Prorectorul universitatii, Grigore Posea, a anuntat vineri ca biroul executiv a decis in sedinta din 22 iulie sa sesizeze Comisia de Abuzuri a celor doua camere ale Parlamentului impotriva Ecaterinei Andronescu.

"Ministrul Educatiei a adus prejudicii incalculabile studentilor, profesorilor si comunitatii Spiru Haret. Acestia au fost nedreptatiti de deciziile luate. Solicitam comisiilor Parlamenteului sa se intruneasca in regim de urgenta si sa condamne campania furibunda dusa impotriva celei mai importante institutii de invatamant privat.

Sub pretextul ca ancheteaza, Ecaterina Andronescu culege informatii si documente pe care le raspandeste in mass-media prezentand informatii mincinoase si tendentiose", se arata in decizia luata de conducerea universitatii.

Posea a asigurat presa ca Spiru Haret va da dovada de transparenta necesara si va oferi informatii tuturor jurnalistilor onesti si de buna credinta care vor sa descopere adevarul.

"Nu avem nimic de ascuns. Permitem accesul oricarui jurnalist onest si de buna credinta. Universitatea Spiru Haret functioneaza corect si transparent si tot timpul i-a informat corect pe studenti in legatura cu studiile care se fac aici, care sunt taxele si ce facilitati le oferim. Decizia de a face studiile la Spiru Haret a apartinut exclusiv candidatilor", a mai declarat acesta.

Unde au ajuns absolventii Spiru Haret

Conducerea Universitatii Spiru Haret a tinut sa sublinieze faptul ca recunoasterea meritelor sale se poate observa prin numarul mare de absolventi care ocupa acum functii importante in institutiile din Romania.

"Multi absolventi de la Spiru Haret ocupa posturi importante si de raspundere in mass media, institutii bancare si alte institutii. Asta este cel mai puternic argument ca ne-am facut si ne facem datoria foarte bine. De asemenea, am reinvestit venituile obtinute in crearea si consolidarea unei baze materiale solide de tehnica si tehnologie moderna, televiziune, retea radio si calculator.

Absolut intreaga noastra comunitate universitara a dat dovada in aceste zile de solidaritate cu noi, iar spiritul haretist s-a manifestat activ. In aceste conditii, Universitatea Spiru Haret deconteaza azi gafele celor doresc sa isi spele imaginea.

Nu putem accepta executii sumare in perioada admiterii la universitati. Vrem ca legea sa fie respectata, iar Spiru a respectat-o. Vom demonstra asta in instanta si in fata cetatenilor", a mai declarat Posea.

Mai mult, conducerea universitatii a trimis o scrisoare deschisa ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Ecaterina Andronescu, #Universitatea Spiru Haret, #sesiza Comisie Abuzuri, #Senat Camera Deputatilor , #ministrul Educatiei