Atentie, denigrarea bancilor se va pedepsi cu inchisoarea!

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 23:34
6180 citiri
Atentie, denigrarea bancilor se va pedepsi cu inchisoarea!

Persoanele care aduc prejudicii de imagine institutiilor bancare, prin publicarea in presa sau postarea pe Internet a unor informatii de natura sa starneasca panica in randul populatiei si mediului de afaceri ar putea fi condamnate penal, potrivit unei propuneri facute de ministrul Justitiei.

"Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, ne-a propus sa gasim impreuna o solutie prin care sa introducem in Codul Penal o prevedere prin care sa se incrimineze denigrarea unei institutii de credit.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a avut aceeasi atitudine, intentionam sa contactam si Ministerul Internelor, pentru a gasi solutii de punere in aplicare a aceastei initiative", a precizat Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

Declaratia a fost facuta la scurt timp dupa ce reprezentantii bancilor comerciale din Romania s-au intalnit cu mai multi oficiali din cadrul Ministerului Justitiei si BNR.

Propunerea reprezentantului guvernamental survine pe fondul numeroaselor stiri alarmiste potrivit carora cel putin doua banci mari din sistem ar urma sa se confrunte cu grave probleme financiare in perioada urmatoare.

In urma acestor zvonuri, criticate dur si de Mugur Isarescu, mai multi deponenti s-au prezentat la ghiseele bancilor respective pentru a-si retrage banii din conturi.

Garantii asupra soliditatii sistemului bancar din Romania a dat si Radu Gratian Ghetea. Presedintele ARB a reiterat mesajul guvernatorului BNR, sustinand ca nicio banca romaneascva nu va avea de suferit in mod direct de pe urma crizei financiare.

Nu in ultimul rand, Ghetea a subliniat faptul ca BNR a cerut bancilor comerciale sa fie mai prudente atunci cand vine vorba de creditarea in valuta.

"Am solicitat BNR sa ne prezinte clar care este viziunea sa privind economisirea si creditarea. BNR a continuat sa sustina aceleasi lucruri ca si pana acum, precizand ca crediterea in valuta s-a dovedit, in ultimul timp, riscanta pentru populatie", a mai precizat Ghetea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#denigrare, #banci comerciale, #Cod penal, #propunele , #stiri economice