Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Audi a lansat oficial noile modele A5 si S5 Cabrio

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 14:04
2093 citiri
Audi a lansat oficial noile modele A5 si S5 Cabrio

Audi a dezvaluit, miercuri, noile A5 si S5 Cabrio, inainte de debutul oficial de la Salonul Auto de la Geneva.

Noile modele vor fi disponibile in Europa din primavara anului 2009 si vor inlocui varianta decapotabila a lui A4.

Competitorii principali sunt BMW Seria 3 Cabrio, Infiniti G37 Cabrio si Lexus IS 250C. Spre deosebire de competitie, Audi a ales un acoperis soft-top care se deschide in doar 15 secunde si se inchide la loc in 17 secunde.

Cinci motorizari vor fi disponibile de la lansare, trei pe benzina si doua diesel. Propulsoarele diesel sunt in configuratie V6 si au o cilindree de 2.7 respectiv 3.0 litri, livrand 190 respectiv 240 de cai putere. Motorul 2.0 TDI nu va fi disponibil pentru A5 sau S5 Cabrio.

Cele trei motorizari pe benzina constau in doua versiuni ale motorului TFSI de 2.0 litri, una de 180 cai putere, alta de 211 CP. Varful de gama va fi un motor V6 FSI de 3.2 litri, care dezvolta 265 CP.

Vor fi disponibile trei transmisii, cabrioletul fiind echipat stanard cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte. Optional, clientii pot alege intre o cutie de viteze multitronic sau una S-tronic cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj.

Motorizarile mai puternice vor primi sistemul de tractiune integrala Quattro, in timp ce motorizarile entry-level vor pastra aceeasi tractiune fata ca a variantei coupe.

Audi S5 Cabrio va beneficia de motorul V6 TSI de 3.0 litri de pe S4, care va inlocui V8-ul de 4.2 litri disponibil pe modelul S5. Motorul dezvolta 333 cai putere si un cuplu motor de 440 Nm, disponibil intre 2.900 si 5.300 rpm.

Pentru S5 3.0 TSI vor fi disponibile doar doua cutii de viteze, cea manuala cu sase trepte si cutia de viteze S-Tronic cu sapte rapoarte. Cu ajutorul acestora, S5 Cabrio realizeaza sprint-ul 0-100 km/h in 5.6 secunde si poate accelera pana la o viteza de 250 km/h, limitata electronic. Conform Audi, S5 Cabrio are un consum mediu de 9.6 litri la 100 km, in regim mixt.

In plus fata de celelalte piete, Europa va primi A5 Cabrio si cu o motorizare 1.8 TSI care dezvolta 160 CP si al carei pret pleaca de la 37.300 euro in Germania.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#audi, #Audi A5, #Audi S5 Cabrio , #masini