B1 TV, amendat de CNA din cauza lui Basescu

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 14:26
3987 citiri
B1 TV, amendat de CNA din cauza lui Basescu

Postul B1 TV a fost amendat, marti, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu 2.500 de lei pentru incalcarea dreptului la propria imagine, lipsa de probe si nerespectarea echilibrului in emisiunea "Nasul", in care a fost invitat presedintele Traian Basescu.

Decizia a fost luata cu opt voturi pentru, exprimate de Gelu Trandafir, Szasz Attila, Dan Grigore, Ioan Onisei, Rasvan Popescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea si Grigore Zanc si doua impotriva, din partea Narcisei Iorga si a lui Constantin Dutu, informeaza Agerpres.

Unii membri ai CNA au contestat prestatia moderatorului in seara zilei de 10 noiembrie, lipsa de probe in unele afirmatii, atat ale moderatorului, cat si ale invitatului si acuzatiile asupra politicienilor Mircea Geoana, Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc si Calin Popescu-Tariceanu, care ar viza suspendarea sefului statului.

CNA a mai criticat si titlul sub care a fost prezentata emisiunea - "Presedintele Basescu arunca bomba: Se pregateste o lovitura de stat".

Printre afirmatiile contestate de CNA s-au numarat cele rostite de Radu Moraru, precum "se vor da calculatoare scolilor, in schimb nu se vor majora salariile profesorilor", la care Traian Basescu a replicat ca "se intampla pentru a incasa, probabil, comisionul din vanzarea calculatoarelor".

De asemenea, moderatorul a afirmat ca "iar s-a dus Tariceanu sa-si ia iubita cu girofarul".

"Radu Moraru il tot asmute pe interlocutor sa se pronunte asupra problemelor curente. Tot incitand sa mai spuna ceva, presedintele mai arunca o pastila, pe care o accentueaza mai mult. Radu Moraru mizeaza pe chestiuni de senzational, incercand sa puna intr-o lumina proasta si Parlamentul, si premierul si situatia dramatica a presedintelui cu ele", a afirmat Grigore Zanc.

El a fost completat de Cristina Trepcea, care a spus ca, in opinia ei, spotul Academiei Catavencu, interzis de CNA, este o "dulce gluma" in comparatie cu emisiunea "Nasul", ce indeamna "telespectatorii sa nu mai mearga la vot".

Dan Grigore si Christian Mititelu au criticat faptul ca televiziunea isi asuma declaratiile presedintelui, postand afirmatiile potrivit carora ar fi vorba de o lovitura de stat, precum si prestatia moderatorului, catalogat a fi de "sueta".

In acest sens, membrii Consiliului au fost de acord, la propunerea presedintelui CNA, Rasvan Popescu, si a lui Ioan Onisei, sa analizeze modul in care Radu Moraru a moderat emisiunea, afirmand ca in editia respectiva era descurajata prezentarea la vot.

"Problema este daca acest tip de abordare in emisiune lamureste. Problema este daca ajuti privitorul sa-si formeze o opinie corecta sau il duci in zona interlocutorului", a precizat Popescu.

"Se descurajeaza venirea la vot, Parlamentul e facut zob, partidele sunt facute harcea parcea, Parlamentul e alcatuit din ticalosi, or, asta nu face un bine democratiei", a subliniat Dan Grigore. Cristina Trepcea a adaugat ca, din punctul de vedere al telespectatorului, nu este clar ce invitatie la vot prezinta aceasta emisiune.

In aceasta situatie, CNA a decis sa amendeze B1 TV cu 2.500 de lei, la propunerea lui Grigore Zanc, pentru incalcarea articolelor 42, alineatul 3 si 71, alineatul 1, literele a si b din Codul de reglementare a continutului audiovizual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
#Nasul, #Traian Basescu, #Radu Moraru, #amenda, #CNA , #presedinte