BMW M5 Hurricane RS, cel mai rapid sedan din lume

Marti, 30 Decembrie 2008, ora 10:07
3104 citiri
BMW M5 Hurricane RS, cel mai rapid sedan din lume

G-Power se poate lauda cu cel mai rapid sedan din lume. M5 Hurricane RS a reusit sa detroneze Brabus CLS Rocket, cu o viteza maxima de 367.4 km/h.

Atunci cand a lansat M5, BMW nu s-a gandit probabil ca versiunea de performanta se va bate de la egal la egal cu Mercedes CLS pentru titulatura de "cel mai rapid sedan din lume". Bineinteles, nu vorbim despre versiunile de serie ale modelelor germane, ci de reinterpretarile lor, gandite de casele de tuning Brabus si G-Power.

Botezata Mercedes CLS Rocket, creatia celor de la Brabus detinea pana in luna noiembrie tilul suprem, insa cei de la G-Power au tinut cu tot dinadinsul sa depaseasca performanta rivalilor germani.

Dupa o incercare esuata la inceputul lui 2008, cand exemplarul lor M5 Hurricane a atins "doar" 360 de km/h, specialistii G-Power au gasit reteta perfecta, care a propulsat sedanul bavarez pana la 367.4 km/h in testele desfasurate luna trecuta. Performanta obtinuta in noiembrie a trecut in contul celor de la G-Power recordul mondial de viteza pentru un sedan, M5 Hurricane depasind cu putin performanta lui CLS Rocket (362.4 km/h).

Diferenta dintre versiunea testata la inceputul lui 2008 si cea care a inregistrat recordul mondial de luna trecuta este indicativul RS, ceea ce se traduce prin doua supraalimentatoare ASA cu o capacitate mai mare, capabile sa ofere sub capota un total de 750 cai putere.

Se pare ca cei de la G-Power nu se vor opri aici, tunerii intentionand sa exploateze la maxim bagajul de resurse pe care il poate suporta motorulu V10. Christian Stober, presedintele G-Power, a declarat ca M5 Hurricane RS poate impresiona cu si mai multa putere.

Articol preluat de pe www.automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#BMW M5 Hurricane, #cel mai rapid, #Sedan , #stiri Rapid