BNR dezminte ca sustine majorarea cotei unice la 19%

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 14:20
1174 citiri
BNR dezminte ca sustine majorarea cotei unice la 19%

Banca Nationala a Romaniei s-a distantat in mod oficial de afirmatiile facute de persoane din interiorul institutiei care sustin necesitatea majorarii taxelor in 2009, precizad ca acestia nu au prezentat pozitia oficiala a BNR, care nu se amesteca in dispute politice.

"Precizez ca, la Banca Nationala, astfel de solicitari sunt facute numai la nivelul Consiliului de Administratie sau al conducerii executive si niciodata, in nicio imprejurare, nu sunt comunicate "pe surse", a precizat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, citat de NewsIn.

Oficialul bancii centrale a reactionat la stirea "Noul guvern va fi obligat sa urce cota unica la 19% pentru a face fata crizei", publicata joi de agentia de stiri.

In aceasta stire se mentiona, citand surse din BNR, ca viitorul Executiv va trebui sa creasca in 2009 toate taxele, inclusiv cota unica, la nivelul de 19%, pentru a face fata crizei care va afecta economia romaneasca, in conditiile diminuarii productiei si a cresterii somajului.

Sursele mentionate spuneau ca "vom solicita o crestere a nivelului taxelor in 2009, cel mai probabil la 19%, pentru ca va fi aproape imposibil sa mai mentinem deficitul bugetar sub 3% din produsul intern brut, din cauza crizei economice care va afecta Romania si a cresterii cheltuielilor bugetare", mai scrie NewsIn.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#BNR reactie, #cota unica 19, #dezmintire oficiala, #Adrian Vasilescu , #banci