Basescu: "Doamna Elena Basescu" nu este fiica mea

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 17:35
5663 citiri
Basescu: "Doamna Elena Basescu" nu este fiica mea

Dupa ce a promis ca va replica oricaror atacuri nejustificate in presa, presedintele se tine de cuvant. Scopul atacurilor este, din nou, "Jurnalul National", cotidian ce face parte din trustul de presa Intact, al familiei Voiculescu. Astfel, seful statului precizeaza, in cadrul unui comunicat oficial, ca "Doamna Elena Basescu", invocata in articolul "Traian Basescu - repartitie pentru Elena Basescu" publicat in cotidianul Jurnalul National din data de 19 martie si de participantii la emisiunea Sinteza Zilei din seara zilei de 18 martie, nu este fiica presedintelui Romaniei si nu are nicio legatura de rudenie cu acesta.

Presedintele ii acuza pe autorii articolului ca au insinuat prin titlul materialului faptul ca beneficiara locuintei repartizate prin dispozitia nr.1143/2001 ar fi fost fiica presedintelui si le reproseaza acestora faptul ca au publicat informatiile inainte de a avea confirmarea identitatii persoanei implicate. Potrivit sursei citate, jurnalistii respectivi nu au facut "o minima verificare a dosarului de repartitie" care ar fi clarificat imediat ca "persoana respectiva nu are vreo legatura cu familia Presedintelui Romaniei".

"Administratia Prezidentiala constata cu regret deprofesionalizarea unor jurnalisti ai trustului Intact, apartinand familiei Voiculescu, care au abdicat de la principiile jurnalismului exercitat cu buna credinta si de la obligatia elementara de a verifica veridicitatea informatiilor", se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Mai mult, seful statului "ia nota de faptul ca acesti jurnalisti sunt adeptii unui standard propriu de jurnalism, partizan, care abunda in jigniri, dezinformare si pozitii politice personale, fara ca acest lucru sa le ridice probleme de ordin deontologic".

Noua replica prezidentiala vine dupa ce, in editia de miercuri, Jurnalul National i-a solicitat Primariei Capitalei sa clarifice cine este Elena Basescu, beneficiara unei locuinte in Sectorul 1, prin Dispozitia nr. 1143 din 13 iunie 2001, semnata de Traian Basescu, pe atunci primar general al Capitalei.

Informatiile au fost contestate si de Primaria Capitalei, care a precizat miercuri intr-un comunicat ca beneficiara locuintei respective este o batrana care are acelasi nume cu fiica presedintelui.

Presedintele Traian Basescu a acuzat, vineri, presa de campanii impotriva familiei sale si a avertizat ca, de acum inainte, va replica la "toate mizeriile" indreptate de mogulii de presa impotriva sa si celor apropiati.

Reprimarea presei anti-Putin se accentuează după moartea lui Navalnîi: Cinci jurnaliști ruși au fost arestați în toiul nopții VIDEO
Reprimarea presei anti-Putin se accentuează după moartea lui Navalnîi: Cinci jurnaliști ruși au fost arestați în toiul nopții VIDEO
Cinci jurnalişti care lucrează pentru media independente au fost arestaţi miercuri seara şi joi în Rusia, unde represiunea împotriva oricărei contestări a puterii se amplifică, informează...
Ucraina anunță că a doborât 26 de drone rusești. Atacurile Rusiei au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit treizeci
Ucraina anunță că a doborât 26 de drone rusești. Atacurile Rusiei au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit treizeci
Forţele ucrainene au doborât 26 de drone de atac ruseşti în estul şi sudul ţării în cursul nopţii de miercuri spre joi, a anunţat un înalt oficial al armatei, potrivit AFP. "Inamicul...
#Basescu, #Elena, #repartitie, #locuinta, #atac, #jurnalisti , #Traian Basescu