Basescu, dat in judecata de fostul colonel SIE Ionel Dragomir

Duminica, 03 August 2008, ora 13:25
3979 citiri
Basescu, dat in judecata de fostul colonel SIE Ionel Dragomir

Fostul colonel SIE Ionel Dragomir, dat afara in scandalul rapirii jurnalistilor romani in Irak, l-a dat in judecata pe presedintele Basescu, solicitandu-i acestuia sa spuna daca el este "colonelul Dumitrescu", despre care a spus, in anul 2005, ca a incurcat operatiunile de salvare a jurnalistilor. Procesul va incepe pe 15 octombrie, la Tribunalul Bucuresti.

"Reprezentantii Serviciului de Informatii Externe au declarat, in procesul in care colonelul Dragomir a contestat concedierea sa, ca l-a dat afara pe acesta, in urma afirmatiilor presedintelui Traian Basescu, din iulie 2005, care a spus ca a existat un colonel Dumitrescu care, prin informatiile date, ar fi incurcat operatiunile de salvare a jurnalistilor", a declarat avocatul lui Dragomir, Antonie Popescu, citat de NewsIn.

Pe de alta parte, Serviciul de Informatii Externe (SIE) a atacat cu recurs decizia Curtii de Apel Bucuresti, din 27 martie, prin care s-a dispus anularea actului administrativ de trecere in rezerva a fostului colonel Ionel Dragomir.

Urmeaza ca SIE sa depuna la dosar si motivele, cel mai probabil dupa redactarea hotararii Curtii de Apel, potrivit avocatului Antonie Popescu.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, in data de 27 martie, cererea fostului colonel Dragomir de anulare a actului administrativ prin care a fost trecut in rezerva, a dispus reintegrarea acestuia in functia avuta in cadrul Serviciului de Informatii Externe si repunerea in toate drepturile detinute anterior.

Ionel Dragomir a sustinut, in motivarea actiunii sale, ca SIE a decis sa-l treaca in rezerva fara sa detalieze, cu claritate, faptele imputate colonelului si fara descrierea exacta a incadrarii juridice a faptelor ce au fost reclamate. Dragomir a calificat ordinul de trecere in rezerva ca fiind unul "ilegal" si "abuziv".

La unul din termenele procesului, Ionel Dragomir a declarat ca reclama modul "abuziv" in care a fost trecut in rezerva, pe motiv ca ar fi fost sursa jurnalistului Ovidiu Ohanesian, in ancheta ce a fost demarata dupa gestionarea crizei rapirii jurnalistilor romani. In consecinta, Dragomir a cerut audierea lui Ohanesian in prezenta cauza.

"L-am adus pe Ohanesian sa spuna cu mana pe Biblie daca am fost eu sursa pentru el", a mai declarat fostul colonel SIE, care a mai reclamat faptul ca Basescu l-a numit "colonel sabotor".

Dragomir a sustinut ca i-a comunicat generalului Degeratu ca exista o scurgere de informatii in cadrul SIE, si ca Predoiu ar fi trebuit sa verifice "cartita".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat, joi, de la ora 10.00, la...
O bătrână din Italia i-a lăsat casa moștenire româncei care o îngrijește de mai mulți ani. Nepoții italiencei au dat-o în judecată pe femeie
O bătrână din Italia i-a lăsat casa moștenire româncei care o îngrijește de mai mulți ani. Nepoții italiencei au dat-o în judecată pe femeie
O româncă primește o casă prin testamentul unei bătrâne de 92 de ani din Italia, pe care a îngrijit-o. Decizia a fost contestată de cei șase nepoți ai femeii, care au susținut că...
#Ionel Dragomir, #SIE, #Traian Basescu, #proces, #rapirea jurnalistilor , #presedinte