Basescu i-a invitat pe politisti la negocieri, la Cotroceni (Video)

Miercuri, 19 August 2009, ora 12:43
2363 citiri
Basescu i-a invitat pe politisti la negocieri, la Cotroceni (Video)
Foto: Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a discutat miercuri, pret de cateva minute, in Piata Victoriei, cu politistii care protestau in fata Guvernului, iar la final a decis sa invite o echipa formata din liderii lor reprezentativi pentru negocieri, duminica, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

Dupa lansarea invitatiei, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, Marin Gruia, a declarat pentru Newsin ca politistii vor suspenda actiunile de protest pana la intalnirea de duminica.

Seful statului a coborat din masina prezidentiala miercuri, in jurul pranzului, in fata zecilor de protestatari in uniforma, de la care a incercat sa afle care sunt principalele nemultumiri.

Unul dintre protestatari a prezentat cateva dintre motivele care i-au scos in strada pe politisti, printre care problemele legate de finantarea activitatilor pe care le desfasoara dar si cele legate de reducerea veniturilor prin taierea sporurilor, dupa care i-a spus presedintelui ca desi toate acestea sau discutat pe larg cu conducerea Ministerului de Interne, se pare ca nu exista solutii si nu se pot rezolva.

"Hai sa ne vedem duminica", a raspuns Traian Basescu cerandu-le politistilor sa stabileasca o echipa de reprezentanti care sa vina la ora 12, la Palatul Cotroceni. "Veniti 6, hai, sau mai bine 10, ca sa fie reprezentarea mai larga, sa nu se spuna ca nu au fost invitati toti", a mai spus seful statului precizand ca "aici in strada nu e de vorbit".

Miercuri a fost cea de a treia zi de proteste organizate de politisti in toata tara din cauza nemultumirilor legate de reducerea de posturi si de venituri decisa de conducerea Ministerului de Interne, in cadrul restructurarilor decise de Guvern cauzate de criza.

Pentru prima oara, la actiunea de miercuri din fata Guvernului participa in semn de solidaritate si circa 40 de politisti din Sofia, care initial anuntasera ca se vor alatura pichetului organizat in fata Prefecturii Giurgiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu consultari politisti, #proteste politisti Cotroceni , #presedinte
Comentarii