Basescu si-a revocat seful de Protocol, la 5 ore dupa ce l-a numit

Joi, 24 Aprilie 2008, ora 21:33
6259 citiri
Basescu si-a revocat seful de Protocol, la 5 ore dupa ce l-a numit

Valeriu Arteni, numit joi dimineata in functia de consilier de stat al presedintelui, a fost revocat in aceeasi zi de acelasi Traian Basescu, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat Decizia privind revocarea din functia de consilier de stat a domnului Valeriu Arteni", informeaza, sec, depesa prezidentiala.

Arteni a "stat" consilier numai cateva ore, revocarea sa brusca dovedind ca, probabil, presedintele nu ii vazuse "mapa profesionala", surse din Administratia Prezidentiala afirmand, pentru Antena 3, ca Arteni ar fi colaborat cu Securitatea. Nascut in 1952, in Hoisesti, judetul Neamt, Valeriu Arteni a urmat cursurile Universitatii Indochineze din Hanoi.

Arteni activeaza in diplomatie de la sfarsitul anilor '70, la inceput in cadrul ambasadelor Romaniei din Vietnam si Pakistan.

In perioada 2003 - 2007, Valeriu Arteni a fost ambasadorul Romaniei in Republica Coreea.

Intr-un interviu publicat de cotidianul "Gardianul" pe 19 iunie 2006 cu colonelul SIE Octavian Harseu, negociatorul partii romane in eliberarea jurnalistilor romani rapiti in Irak, acesta si-a amintit momentul in care l-a propus pe Valeriu Arteni ca ambasador in Vietnam.

Potrivit declaratiilor acestuia, in 1972, cand i se ceruse sa se duca ambasador in Vietnam, Harseu a refuzat si l-a propus pe "singurul baiat din grupul de 5 fete la araba (...). Le-am spus: E Arteni interesat, ar vrea sa ... E dintr-o familie nevoiasa. Si l-au ales pe Arteni. Arteni e ambasadorul tarii noastre in Vietnam. A fost de cateva ori acolo si acum mi se pare ca e ambasador in Coreea de Sud", declara Harseu in iunie 2006.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, este in concediu de odihna, iar Biroul de Presa al Cotroceniului, contactat de Ziare.com, nu a oferit nici un fel de date suplimentare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cotroceni, #Securitate, #Valeriu Arteni , #stiri Traian Basescu