Blue Air a concesionat pe 35 de ani aeroportul din Bacau

Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 17:12
1918 citiri
Blue Air a concesionat pe 35 de ani aeroportul din Bacau

Aeroportul "George Enescu" din Bacau a fost concesionat de catre compania aviatica Blue Air.

Conform contractului, validat de membrii Consiliului Judetean Bacau, aeroportul urmeaza sa fie modernizat la standarde internationale, dupa care va fi administrat, timp de 35 de ani de compania Blue Air.

In urmatorii doi ani, operatorul aviatic urmeaza sa investeasca cel putin 42 de miliarde de euro, informeaza Antena 3.

Banii vor fi folositi pentru construirea unui terminal nou, modernizarea pistei de aterizare - decolare, consolidarea a doua cai de rulare existente si realizarea alteia noi, precum si a unei noi platforme, a trei drumuri interne, crearea de facilitati cargo, balizaj de ultima generatie, dotarea cu noi echipamente pentru controlul traficului aerian.

Licitatia de concesionare, la care se inscrisesera sase firme din Romania, Italia si Austria, fusese castigata, in iunie 2008, de compania Blue Air, firma de tip "low cost", dar aprobarea documentelor in cadrul forului judetean, proprietar din 1997 al aeroportului bacauan, a intarziat, atat din cauza alegerilor locale desfasurate anul trecut, cat si disputelor politice din interiorul CJ, in lunile care au urmat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Aeroport International Bacau, #concesionare, #blue air , #firma