Boc: Parlamentul a devenit o casa de avocatura si un notariat

Sambata, 04 Octombrie 2008, ora 11:52
1955 citiri
Boc: Parlamentul a devenit o casa de avocatura si un notariat

Premierul Calin Popescu Tariceanu si actuala guvernare prefera sa isi rezolve treburile de grup si de gasca, in loc sa aiba grija ca Romania sa devina un stat de drept, a declarat liderul PD-L, Emil Boc, in cadrul prezentarii de sambata a programului de guvernare al partidului sau, la Constanta.

Boc a comentat starea in care se afla justitia romana in prezent si s-a aratat dezamagit ca exista doua categorii de legi, una pentru demnitari si una pentru parlemantari.

"Parlamentul a devenit o casa de avocatura pentru cei care au probleme cu legea, un notariat care legalizeaza probleme parlamentarilor.

In timpul in care am colaborat cu independenta Monica Macovei, am demostrat ca legea a fost unica pentru toata lumea si ca lege se poate face si fara abuzuri", a comentat presedintele PD-L.

Acesta a vorbit si despre perspectiva democrat-liberala, care este una "fara discrimari si faradelegi", pentru ca "in varful acestei terapii se afla clasa politica din Romania".

Emil Boc a argumentat si beneficiile unui parlament unicameral, considerand ca principala reforma trebuie sa porneasca din acest punct.

"In prezent nu avem un parlament reprezentativ. Solutia este parlamentul unicameral, care se justifica prin mai multe argumente. De ce sa ai doua camere, din moment ce ambele sunt alese dupa aceeasi procedura si fac acelasi lucru?", a comentat Emil Boc.

Boc a insistat pe ideea ca in Romania functioneaza doua categorii de legi, pentru cetateni si separat pentru deminitari si a militat pentru o democratie reala, in care toti sa fie egali in fata legii.

Acesa a insistat pe ideea unui parlament unicameral cu cel mult 300 de parlamentari si a explicat ca existenta celor doua camere nu se mai justifica.

"Sunt convins ca asa va functiona mai bine. Daca nu va exista o presiune din partea societatii civile nu se va trece niciodata la treaba", a mai spus Boc, care a adaugat ca parlamentul Romaniei a devenit un "ghiseu de inregistrare a ordonantelor Guvernului".

Liderul PD-L crede ca este necesara legiferarea situatiei prin existenta unui parlament unicameral.

"Un parlament unicameral desemnat nu va mai avea tupeul si impertinenta sa propuna legi pentru parlamentari", a spus presedintele PD-L, care a afirmat ca social democratii Eugen Nicolicea si Doru Poan Taracila au propus, pe usa din dos, majorarea pensiilor parlamentarilor.

Acesta si-a criticat, insa, si propriii colegi care au votat marirea pensiilor parlamentarilor, afirmand ca nici gestul parlamentarilor PD-L nu este scuzabil, iar acest lucru va trebui discutat in Biroul Permanent National al partidului.

Boc a mai anuntat ca PD-L va incepe o campanie de strangere de semnaturi si, dupa alegeri, va solicita revizuirea constitutiei pentru trecerea la parlament unicameral.

Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru a aproba participarea Armatei la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie...
#Emil Boc, #Parlament, #Calin Popescu Tariceanu, #guvernare, #unicameral , #Emil Boc