Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

CNA, deranjat din nou de spotul "Alege cu grija" de la Antena 3

Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 10:39
3110 citiri
CNA, deranjat din nou de spotul "Alege cu grija" de la Antena 3

CNA cere Antena 3 sa difuzeze spotul "Alege cu grija" numai dupa 10 seara, pentru ca ar incalca principiile informarii corecte si formarii libere a opiniilor, precum si protectia minorilor.

Miercuri, CNA a trimis o scrisoare postului Antena 3 pentru ca spotul "Alege cu grija", inspirat din clipul 'Alege stapanii', interzis de Consiliu in campania pentru alegerile locale, sa fie difuzat dupa ora 22.00.

Spotul transmis de Antena 3 ca forma de campanie sociala prezinta o fabrica de vot si un posibil electorat in forma de turma ingenunchiata.

Potrivit membrilor CNA, scrisoarea a fost trimisa in baza articolelor 3, 29 si 39 din Legea audiovizualului.

La articolul 3, legea prevede ca "raspunderea pentru continutul serviciilor de programe difuzate revine, in conditiile legii, radiodifuzorului", iar la articolul 29 se arata ca "publicitatea trebuie sa nu afecteze dezvoltarea fizica, psihica sau morala a minorilor, sa nu prejudicieze demnitatea umana, sa nu includa nicio forma de discriminare pe motiv de rasa, religie, nationalitate, sex sau orientare sexuala".

Articolul 39 prevede ca "difuzarea programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare sau datorita mijloacelor tehnice necesare receptiei, minorii nu au acces audio sau video la programele respective".

Spotul nu contine nici obscenitati, nici scene violente sau de sex, care ar putea leza dezvoltarea minorilor, dar totusi filmuletul a suparat CNA, un organism desemnat de Parlament si partidele politice.

Si in primavara, CNA a spus ca spotul "Alege-ti stapanii cu grija" este unul electoral, deoarece indeamna lumea sa mearga la vot si a decis ca nu poate fi difuzat decat in emisiuni electorale.

Vezi aici spotul "Alege cu grija".

Germina Nagâț, votată în plenul reunit al Parlamentului pentru încă un mandat de 6 ani la CNSAS
Germina Nagâț, votată în plenul reunit al Parlamentului pentru încă un mandat de 6 ani la CNSAS
La propunerea USR, Germina Nagâţ a fost votată, în plenul reunit de marţi al celor două Camere, pentru încă un mandat de şase ani în conducerea Colegiului Naţional pentru Studierea...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#CNA, #spot, #Antena 3, #alege, #vot, #alegeri parlamentare 2008 , #mass media