CSAT, reunit de urgenta pentru a discuta situatia din Osetia de Sud

Sambata, 09 August 2008, ora 13:00
2895 citiri
CSAT, reunit de urgenta pentru a discuta situatia din Osetia de Sud

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se va reuni de urgenta, sambata seara, in jurul orei 20:00, pentru a discuta pozitia Romaniei in legatura cu situatia din Osetia de Sud, conflictul armat avand loc la mai putin de 1500 de km de tara noastra.

Oficialii romani se intalnesc sambata in contextul in care presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili a decretat stare de razboi, dupa ce Tbilisi a acuzat Rusia ca a bombardat mai multe orase de pe teritoriul sau.

Saakasvili a anuntat, in aceeasi sedinta, ca va cere Parlamentului sa aprobe introducerea legii martiale, in contextul conflictului din Osetia de Sud.

"Astazi voi cere Parlamentului sa aprobe legea martiala", a spus el.

Georgia a declansat, in noaptea de joi spre vineri, o ofensiva militara impotriva republicii separatiste Osetia de Sud.

Fortele georgiene si ruse sunt implicate in confruntari pentru controlul Osetiei de Sud, practic independenta fata de Tbilisi de la destramarea fostei Uniuni Sovietice, in 1991.

In criza din Osetia de Sud, Romania isi asuma pozitia NATO, a declarat ministrul Apararii, Theodor Melescanu.

Oficialul roman a deplans faptul ca nu a fost loc de dialog in aceasta criza.

Totodata, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, este de parere ca in conflictul cu Georgia, Rusia nu face decat sa respecte niste principii istorice privind stabilirea granitelor.

"Cred ca Rusia foloseste niste precedente create pe plan international. In zona aceasta a Caucazului intotdeauna lucrurile au fost neclare si tensionate", a declarat Ion Iliescu la Realitatea TV.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
România a calificat direct în finalele pentru medalii şase echipaje din cele 13 cu care participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria), în urma curselor de joi. La...
#CSAT, #Romania, #Georgia, #Osetia de Sud, #razboi, #Rusia, #sedinta , #frauda