Capii judetului Giurgiu, jurnalisti acreditati la alegeri

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 11:48
3532 citiri
Capii judetului Giurgiu, jurnalisti acreditati la alegeri
Foto: Adevarul

Din cei peste 200 de ziaristi acreditati de catre doua publicatii din Giurgiu la Autoritatea Electorala Permanenta se afla si presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, seful Garzii Financiare si un secretar de stat.

Paradoxal, publicatiile "Giurgiu -Express" si "Informatia de Giurgiu", unde lucreaza maximum 20 de jurnalisti, au acreditat la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) cate 100 de ziaristi "corespondenti", printre acestia numarandu-se si capii judetului Giurgiu, potrivit unei anchete a cotidianului Adevarul.

Printre cei care vor transmite articole, reportaje, anchete sau analize politice din sectiile de votare se afla nume importante, precum Dumitru Beianu (PNL) - presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Giurgiu, Sandu Gheorghe - comisar-sef al Garzii Financiare, Ionel Muscalu - secretar de stat, presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortelor de Munca (ANOFM).

Mimi Dezrobitu, coordonatoarea publicatiei "Giurgiu Express" - a explicat pentru jurnalistii de la "Adevarul" de ce s-a ajuns la un numar atat de mare de corespondenti pentru alegeri: "E un numar foarte mare fiindca bisaptamanalul nostru este editat de Asociatia Romana pentru Libertate si Dezvoltare. E problema noastra pe cine am ales. Acele persoane vor tine legatura cu redactia".

Astfel, spre exemplu, comisarul-sef al Garzii Financiare ar trebui sa scrie un reportaj de culoare de la Daia ori vreo ancheta de la Gogosari. Reprezentantul publicatiei "Giurgiu Expres", Mimi Dezrobitu, sustine ca este problema conducerii publicatiei cu cine colaboreaza.

Insa, presedintele Consiliului Judetean a recunoscut senin ca face parte din echipa ziaristilor de la "Informatia de Giurgiu" (publicatie editata de SC Romprod SRL). "In principiu, stiu. Si care e problema? Nu e nicio incompatibilitate, asa mi-am propus eu".

Dumitru Beianu sustine ca prin noua sa calitate doreste sa fie sigur ca alegerile se vor desfasura corect. "Nu stiu sa am vreo posibilitate de a intra in vreo sectie de votare ca presedinte al Consiliului Judetean", a mai declarat presedintele CJ care sustine ca nu este retribuit pentru noua sa calitate si ca nu are semnat niciun contract cu ziarul care l-a acreditat la AEP.

La randul sau, presedintele ANOFM, Ion Muscalu, sustine ca este onorat de statutul de corespondent al "Giurgiu Express". "N-am stiut, dar ma onoreaza, pentru ca eu sunt de profesie ziarist. Eu am mai colaborat, am mai scris de foarte multe ori la 'Giurgiu Express'", a incheiat Ion Muscalu.

In sectia de votare, ziaristii nu pot sta de vorba cu alegatorii si nu le pot lua interviuri. Ei pot doar observa procesul de votare, dupa cum declara Marian Muhulet, vicepresedintele AEP. Potrivit acestuia, daca jurnalistii constata nereguli, pot formula o intampinare catre presedintele sectiei de votare, iar acesta este obligat sa o rezolve pe loc.

Cei acreditati se bucura insa de un privilegiu: dupa inchiderea urnelor, ei pot asista la numararea voturilor si vor primi copii ale proceselor-verbale continand rezultatele alegerilor din sectiile respective.

Printre cei 220 de ziaristi ai celor doua publicatii, "Informatia de Giurgiu" si "Giurgiu Express", se afla si Dumitru Beianu (43 de ani) - presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Sandu Gheorghe - seful Garzii Financiare Giurgiu, Viorel Biolan - inspector-sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, Constantin Preda (53 de ani) - viceprimar al municipiului Giurgiu, Liviu Clejan (51 de ani)- viceprimar al municipiului Giurgiu, Constantin Toma - director Zona Libera Giurgiu si Gheorghe Spoiala - director general al Administratiei Porturilor Dunarii Fluviale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#jurnalisti in Giurgiu, #alegeri 2008, #sefii judetului Giurgiu, #jurnalisti acreditati , #alegeri parlamentare 2008