Cazul Sabyc: Perchezitie la fundatia fostului sef al Agentiei de Transplant

Marti, 11 August 2009, ora 12:10
1907 citiri
Cazul Sabyc: Perchezitie la fundatia fostului sef al Agentiei de Transplant
Foto: www.bihon.ro

Procurorii DIICOT au perchezitionat, marti, fundatia condusa Victor Zota, fostul sef al Agentiei Nationale de Transplant (ANT), fundatie aflata in aceeasi cladire cu ANT, in cadrul anchetei privind traficul de ovule de la clinica Sabyc.

Zota a fost prezent la perchezitie, alaturi de avocatul sau, si a declarat, la final, ca i se pare o ancheta normala si ca perchezitia de marti nu este o problema.

Fostul sef al Agentiei de Transplant, Victor Zota, a fost pus sub urmarire penala de catre procurorii DIICOT, pentru fals in inscrisuri oficiale, in dosarul in care mai multi medici sunt acuzati de trafic de ovule, potrivit unor surse judiciare.

Cealalta persoana audiata, luni, este Rosana Turcu, sotia lui Zota, coordonator al Centrului Bucuresti al Agentiei de Transplant.

De asemenea, cei doi au dat, luni, declaratii in fata procurorilor DIICOT Bucuresti, in care au explicat procurorilor modul in care Agentia Nationala de Transplant a acordat acreditare clinicii Sabyc, procurorii avand indicii ca acest lucru s-a facut cu incalcarea legii.

Suspiciunile procurorilor fata de modul de acreditare a clinicii Sabyc au pornit dupa descoperirea, de catre procurorul de caz, a unei adrese, care ar fi fost emisa de Agentia Nationala de Transplant in aprilie 2009, prin care institutia transmitea sefilor Sabyc ca nu indeplinesc conditiile de autorizare.

"Desi in aprilie, spuneau ca nu indeplineau conditiile, in luna iulie, au dat brusc autorizatia, in conditiile in care clinica avea de indeplinit foarte multe lucruri", au declarat sursele citate.

La DIICOT a ajuns si raportul Ministerului Sanatatii cu privire la modul in care clinica Sabyc a primit acreditare de functionare si in legatura cu relatiile dintre Zota si reprezentantii clinicii.

In baza acestui raport, Victor Zota a fost demis de Ministerul Sanatatii. Demiterea a fost facuta dupa ce fostul sef al Agentiei de Transplant a semnat o decizie prin care permitea clinicii Sabyc sa desfasoare activitatea de transplant. Potrivit legii, doar ministerul poate da o astfel de acreditare.

In locul lui Zota, care se afla in concediu la momentul demiterii sale, a fost numit medicul Toma Velio.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#scandal trafic ovule Sabyc, #Victor Zota fundatie, #perchezitie DIICOT , #frauda
Comentarii