Cele 7 minuni ale lumii moderne

Duminica, 09 Martie 2008, ora 23:00
113946 citiri
Cele 7 minuni ale lumii moderne

Umanitatea are, de anul trecut, 7 noi minuni ale lumii. Monumentele au fost desemnate in cadrul unui concurs controversat, nerecunoscut de UNESCO. Organizatorii competitiei au declarat ca aceasta a fost o sansa de a ridica aria culturala globala si de a recunoaste realizarile unor societati din afara Europei si a Orientului Mijlociu.

Marele Zid Chinezesc

Constructia Marelui Zid Chinezesc a durat aproape 2000 de ani si a fost refacuta de mai multe ori. Monumentul din zilele noastre are o lungime de 7.300 de km si poate fi vazut din spatiu.

Cetatea Petra

Cetatea Petra, orasul stanca, cum se mai numeste, este un important vestigiu din Iordania, construit in perioada Regatului nabateean. Sapat in piatra roz, complexul arheologic este situat intr-un canion adanc, iar accesul in oras se face printr-un splendid defileu colorat in 11 nuante naturale.

Cristos Rascumparatorul

Statuia lui Cristos Rascumparatorul, care are o inaltime de 38 de metri si masoara de la o mana la cealalta aproape 30, a fost construita in varful muntelui Corcovado si a devenit un simbol al orasului Rio de Janeiro si al ospitalitatii brazilienilor care primesc vizitatorii cu bratele deschise.

Machu Picchu

Ruinele orasului Machu Picchu, in traducere "Vechiul munte", redescoperite in 1911, sunt unele dintre cele mai frumoase si enigmatice locatii stravechi din lume. Desi asezarea a fost construita de incasi in secolul al 15-lea, legendele indica ca locul a fost adorat ca fiind sacru din cele mai vechi timpuri.

Colosseumul

Colosseumul din Roma este un amfiteatru urias, care a fost construit, in secolul I d.H., pentru gloria Imeriului roman. Astazi, desi se cunosc cruzimile luptelor de gladiatori si ale jocurilor organizate in monument, aproape toate stadioanele de sport imita structura Colosseumului.

Taj Mahal

Masoluleul Taj Mahal a fost inaltat in secolul al XVII-lea, din ordinul imparatului Shan Hahan, in memoria defunctei sale sotii. Construit din marmura alba, monumentul este privit ca bijuteria artei musulmane din India.

Chichen Itza

Chichen Itza, cel mai renumit oras-templu maias, a fost un important centru politic si economic al civilizatiei Maya. Structura variata - cu piramida lui Kukulkan, Templul Chac Mool, Piata celor o mie de coloane si "Terenul de joaca al prizonierilor" - poate fi admirata si astazi. Piramida insasi a fost ultima constructie si, de altfel, si cea mai impresionanta dintre toate templele maiase.

Concursul a fost initiat de cineastul elvetian Bernard Weber dupa distrugerea in 2001, in Afganistan, a uriaselor statui ale lui Buddha la Bamiyan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Monumente, #Marele Zid Chinezesc, #Taj Mahal , #cultura generala