Cele mai vanate zone de birouri din Capitala

Miercuri, 02 Iulie 2008, ora 14:30
1912 citiri
Cele mai vanate zone de birouri din Capitala

Din ce in ce mai multe companii romanesti si straine cauta sa-si stabileasca sediul in Bucuresti. Compania imobiliara Regatta a realizat un top al celor mai cautate zone de birouri din Capitala, in functe de notorietate, gradul de reprezentativitate al zonelor de birouri, dar si de raportul calitate/pret al cladirilor oferite.

Pe primul loc se claseaza zona Victoriei, care prezinta o puternica aglomerare a centrelor de afaceri clasa A din Capitala si cea mai importanta din punct de vedere al reprezentativitatii sediilor de birouri.

Locatia centru - nord in Bucuresti permite acces facil catre toate zonele de interes. In aceasta zona, intalnim cladiri renumite precum America House sau Europe House, dar si proiecte de cladiri de birouri aflate in dezvoltare.

Acesta este cazul Bucharest Tower Centre, o cladire de birouri clasa A, structurata pe 2 subsoluri + Parter + 25 de etaje si disponibila spre inchiriere.

O alta cladire, in imediata vecinatate a pietei Victoria, structurata pe parter + 9 etaje, cu o suprafata utila totala de 1060 mp, va fi disponibila din august 2008. In ceea ce priveste nivelul chiriilor in zona, acesta este intre 25-30 euro/mp.

Pe locul al doilea se afla zona Aviatorilor - Dorobanti, extrem de cautata de marile companii atat datorita calitatii excelente a cladirilor de birouri, cat si accesului facil catre mijloace de transport si artere importante ale Capitalei din nord si centru.

Aici au fost dezvoltate unele dintre cele mai semnificative proiecte, care sunt planificate sa rezolve implicit problema locurilor de parcare din zona.

Un exemplu de proiect care va fi disponibil din primul trimestru al anului 2009 este o cladire amplasata pe Calea Dorobantilor. Aceasta este structurata pe 3 subsoluri + parter + 8 etaje, oferind o suprafata totala construita de aproximativ 18.300 mp. Chiriile in acest areal variaza intre 25-30 euro/ mp.

Pe locul al treilea se afla zona Herastrau - Nicolae Caramfil, o zona care in ultima perioada s-a dezvoltat rapid, atragand tot mai mult interesul investitorilor.

Printre avantajele zonei avem accesul facil catre DN1, zona Baneasa si Aeroportul Henri Coanda, dar si catre centrul Bucurestiului. Un atuu al zonei este si faptul ca beneficiaza de spatii verzi.

In aceasta zona se afla o cladire A+, structurata pe subsol + parter + 6 etaje, disponibila din septembrie 2008. Suprafata totala utila este de 7.000 mp si cea disponibila pe nivel este de 1.000 mp. Chiria in zona se situeaza intre 20 euro - 25 euro/mp.

Pe locul patru se afla zona Universitatii. Din lipsa de spatiu, aici s-au construit cladiri noi cu suprafete mici sau cladirile vechi au fost transformate in spatii de birouri. Luam ca exemplu un imobil in imediata apropiere Bd. Magheru, compus din 2 subsoluri + Parter + Mezanin +5 Etaje, cu o suprafata utila totala de 3.500 mp. Imobilul va fi disponibil din ianuarie.

Inspre Piata Rosetii si Bulevardul Carol gasim un alt imobil compus din Subsol + Parter + 4 etaje si o suprafata disponibila utila, maxima de aproximativ 1700 mp. Chiriile in zona variaza intre 18 si 25 euro/mp in functie de pozitionare si de facilitatile oferite.

Pe pozitia a cincea, in ce priveste notorietatea zonelor office se claseaza zona Unirii, zona ultracentrala, dinamica, cu accesibilitate facila si in general cautata de companii din domeniul serviciilor.

Nici zona dintre Bulevardul Unirii si Bucuresti Mall nu este ocolita de dezvoltari de birouri. Un alt areal binecunoscut este Piata Unirii - Calea Calarasilor, locatie care are accesibilitate din toate directiile cu mijloace de transport in comun. Nivelul chiriilor se plaseaza ca valoare intre 18 - 22 euro/ mp.

Pentru locul sase revenim in zona de nord, mai exact Barbu Vacarescu, o zona aerisita, unde disponibilitatea terenurilor si posibilitatea extinderii se face simtita la constructiile noi.

Cladirile de birouri din zona dispun de suprafete utile mai mari pe nivel fata de cele din centru si, de asemenea, de chirii mai mici.

Un exemplu reprezentativ este o cladire de birouri amplasata la intersectia dintre Barbu Vacarescu si bulevardul Lacul Tei, locatie cu mijloace de transport in comun si acces facil spre Aeroportul Henri Coanda. Cladirea este structurata pe 5 subsoluri + parter + 18 etaje, oferind 850 mp pe nivel. Valoarea chiriilor in aceste zone se situeaza intre 18 si 24 euro/mp.

Pe locul sapte se claseaza zona Dimitrie Pompei-Pipera, in apropiere de Barbu Vacarescu, zona propice constructiilor mari, care a cunoscut o dezvoltare exploziva in ultimii ani, devenind arealul celor mai importante companii nationale si internationale de pe piata romaneasca. Aici chiriile variaza intre 16 si 17 euro/mp.

Pentru locul opt avansam in directia nord, in zona Baneasa - DN1, care s-a aglomerat de-a lungul ultimilor ani, preturile crescand semnificativ. Un important numar din cladirile livrate se gasesc in aceasta parte a orasului.

De acestea beneficiaza un imobil structurat pe subsol + parter + 7 etaje, dintre care ultimul retras. Suprafata disponibila totala este de 5.000 mp si 680 mp utili pe nivel si imobilul va fi diponibil din septembrie 2008. In ceea ce priveste chiriile din zona, vorbim de o variatie intre 17 - 22 euro/mp.

Pe locul al noualea se claseaza zona Pipera- Tunari, in nordul capitalei, foarte aproape de alte centre de afaceri de importanta din Bucuresti.

De asemenea, este o zona in plina expansiune, aici existand numeroase cladiri noi livrate sau in proces de finalizare. Un astfel de exemplu este un centru de afaceri compus din doua cladiri, cu o buna vizibilitate si cu acces facil catre aeroport.

Suprafata disponibila este de 1.700 mp pe nivel. Centrul include 250 locuri de parcare, iar din octombrie va fi disponibila si cea de-a doua cladire. Chiriile se plaseaza in aceasta zona la 15 - 18 euro /mp.

Pe locul zece avem zona Cotroceni - Splaiul Independentei, unde se incearca dezvoltarea segmentului de birouri prin proiecte noi. La cateva minute de Carrefour Orhideea, cu acces direct dispre centrul orasului, se afla o cladire turn structurata pe subsol + parter + mezanin +14 etaje +etaj tehnic. Cladirea este disponibila din 2008. Referitor la chirii, nivelul in zona se situeaza in jurul a 16 -19 euro/mp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#Bucuresti, #Cotroceni, #cladiri, #birouri, #scumpe, #Splaiul Independentei , #stiri economice