Clonele, sursa de hrana a viitorului

Joi, 11 Septembrie 2008, ora 12:19
3084 citiri
Clonele, sursa de hrana a viitorului

Clonarea s-a dovedit un proces controversat inca din 1996, anul in care savantii scotieni anuntau prima clonare din istorie a unui animal, oaia Dolly. Chiar daca Dolly a murit premature, in urma unei lungi suferinte, cauzata de imperfectiunea clonarii, practica tinde sa devina una obisnuita si chiar sa sigure o mare cantitate din hrana curenta a oamenilor.

In acest an, Food and Drug Administration (FDA), din SUA, a dat unda verde comercializarii carnii obtinuta de la animale clonate, si asta in ciuda opozitiei puternice a consumatorilor si a grupurilor pentru protectia animalelor, informeaza publicatia online "PopScience".

"Testele noastre arata ca o carne clonata este la fel de sanatoasa ca si cea pe care o consumam in fiecare zi", sustine Stephen Sundlof, unul dintre medicii FDA.

Nu de aceeasi parere sunt criticii acestei practici, cei care sustin ca un eventual consum al carnii clonate poate duce la aparitia unor maladii inca necunoscute. Dupa parerea lor, consecintele consumului de carne provenita de la animalele clonate nu pot fi evaluate in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Citește-ți bolile în talpă! Iată cum
Citește-ți bolile în talpă! Iată cum
ele mai multe dureri și afecțiuni sunt resimțite la nivelul tălpilor, loc unde se găsesc centri nervoși corespunzători fiecărui organ și părți a corpului. De aceea, atunci când...
Dovada că poluarea ucide: „Românii au o speranță de viață mai mică decât media europeană”
Dovada că poluarea ucide: „Românii au o speranță de viață mai mică decât media europeană”
Poluarea a devenit o problemă ce nu mai poate fi amânată, asta pentru că efectele ei produc tot mai multe boli, reduc speranța de viață sau conduc chiar la moarte. Potrivit unui raport al...
#porci, #clone, #carne, #FDA, #boli, #Dolly , #experiment
Comentarii
E
ecoLogic
rank 1