Crin Antonescu: Basescu vrea un Guvern PD-L-PNL, dar liberalii nu

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 20:52
2177 citiri
Crin Antonescu: Basescu vrea un Guvern PD-L-PNL, dar liberalii nu

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri ca isi mentine parerea ca Traian Basescu ar prefera un guvern PD-L-PNL, pentru a-si asigura sustinerea pentru obtinerea unui nou mandat.

Pe de alta parte, din punctul sau de vedere, liberalii ar cauta "o alta cale".

"Acum, spre deosebire de campania de la locale, presedintele nu mai merge de mana nici cu domnul Blaga, nici cu alti domni si doamne. Dirigintele a lasat clasa si e in campanie prezidentiala.

Pe presedinte l-ar aranja foarte bine neutralizarea unuia dintre cele doua partide mai mari care ii pot pune probleme in aceasta privinta si anume a obtinerii unui nou mandat in toamna viitoare.

Aceste doua partide sunt PNL si PSD si atunci ar fi interesant un guvern PNL-PD pentru ca, pe de-o parte, pune intr-o situatie un pic mai delicata PNL, care ar colabora asa de bine la guvernare intr-un guvern al carui premier va fi foarte clar domnul Traian Basescu indiferent cum il va chema pe cel numit, si pe de alta parte, ar insemna recastigarea favorabilitatii unei bune parti din electoratul libera in vederea acelorasi alegeri", a explicat liberalul.

Varianta PD-L - PSD

Liderul PNL nu a exlus nici varianta PD-L-PSD. "Daca nu merge cu liberali, atunci domnul Basescu ar fi interesat si de o varianta in care cu PSD sa poata rezolva ceva chiar cu pretul unui guvern PD-L-PSD despre care ne-a spus de atatea ori ca nu e foarte incantat, dar pentru a recupera din stanga, de la electoratul PSD care si asa nu e foarte clar ce prezidentiabil s-ar napusti sa sustina", a continuat Antonescu.

Intrebat daca PNL ar fi, la randul lui, de acord cu varianta PNL-PD-L, Antonescu s-a limitat la a raspunde "s-ar putea", pe motiv ca partidul are multi membri, cu opinii diferite.

"Nu pot spune daca PNL va accepta sau nu acest lucru. Pot spune doar ca, din punctul meu de vedere, nu este o solutie pentru noi si cred ca, in majoritatea forurilor sale de decizie, PNL va cauta o alta cale, nu una cunoscuta", a accentuat Antonescu.

PNL nu are premier de rezerva

Pe de alta parte, Crin Antonescu a tinut sa sublinieze ca PNL nu are un premier de rezerva. In context, el a explicat ca, daca in cazul PSD-ului, presedintele ar putea sa incerce tactica de a numi un alt prim-ministru decat pe Mircea Geoana, creand astfel probleme in interiorul partidului, in cazul liberalilor o astfel de strategie nu ar functiona.

"(...) Va spun cu certitudine ca nu vad liberalul care, chemat eventual de Traian Basescu sa alcatuiasca un Guvern, ar da curs acestei invitatii peste capul presedintelui partidului si peste ceea ce PNL a hotarat", a afirmat el.

Cat priveste profilul premierului, liderul liberal s-a declarat de acord cu seful statului, anume ca prim-ministrul trebuie sa fie o persoana cu afiliere politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Stoltenberg despre România. "Este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al Alianţei"
Stoltenberg despre România. "Este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al Alianţei"
România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al Alianţei, a afirmat marţi seară, 16 aprilie, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, după o discuţie cu preşedintele Klaus...
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani a făcut apel la reţinere în Orientul Mijlociu, luni, în timpul discuţiilor de la Washington, în contextul în care tensiunile dintre Iran şi Israel...
#Crin Antonescu, #guvern, #Traian Basescu, #premier, #alianta , #Traian Basescu