Cu ce probleme se va confrunta Tzipi Livni?

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 12:57
1648 citiri
Cu ce probleme se va confrunta Tzipi Livni?

Consolidarea unei coalitii, progrese in procesul de pace, criza financiara mondiala - acestea sunt principalele probleme cu care se va confrunta Tzipi Livni, care candideaza pentru functia de premier al Israelului.

Pentru aceasta femeie in varsta de 50 de ani, intrata in politica in urma cu mai putin de zece ani si devenita sef al diplomatiei, obstacolele se anunta numeroase, comenteaza AFP.

Primul este asigurarea stabilitatii partidului Kadima, a carei conducere a preluat-o in urma alegerilor primare castigate la limita.

"Avand in vedere rezultatele si diferenta foarte mica de rivalul ei Shaul Mofaz, garantarea stabilitatii Kadima va fi complicata", a explicat analistul Avraham Diskin.

Livni a lansat un apel la unitate. "Avem noi obiective si trebuie sa lucram impreuna, trebuie sa schimbam lucrurile si sa instauram rapid stabilitatea", a declarat ea.

"Risca sa constate ca drumul ii este presarat cu multe obstacole", a avertizat si profesorul Efraim Inbar, de la Universitatea Bar Ilan.

"Amenintarea nucleara iraniana, procesul de la Annapolis cu palestinienii, revenirea Rusiei pe scena Orientului Mijlociu sunt lucruri in legatura cu care trebuie sa se exprime fara ambiguitate", a declarat el.

Pe termen mai lung, in cazul in care va forma o coalitie viabila, ea va trebui sa se confrunte cu o noua administratie americana si cu o criza financiara internationala care ar putea avea consecinte asupra economiei israeliene.

"Pe termen scurt, totul ii va surade. Dar apoi va trebui sa dea dovada ca poate guverna", a conchis Diskin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Israelul a desfăşurat vineri, 19 aprilie, o operaţiune militară de represalii împotriva Iranului, pe fondul tensiunilor tot mai mari din Orientul Mijlociu care ameninţă să împingă...
#Livni, #obstacole, #premier, #Israel , #stiri externe