Cum ne influenteaza luna plina?

Sambata, 23 Februarie 2008, ora 16:13
87455 citiri
Cum ne influenteaza luna plina?

Trei sferturi din populatie este convinsa ca influenta Lunii asupra oamenilor si a naturii este considerabila. Si exista motive foarte serioase din pricina carora suntem cu totii atat de dependenti de Luna.

Un studiu din Marea Britanie releva ca in noptile cu luna plina avem de-a face cu oameni care au un comportament intr-un fel mai ciudat: ei sunt mai certareti, mai iritati si mai greu de controlat decat in alte zile.

Caracterul cu totul exceptional al noptilor cu luna plina este subliniat, din plin, de tot felul de povesti cu varcolaci, care abunda in mai multe culturi din intreaga lume. In ultimii ani, aceste povesti au stat si la baza unor filme cu mare succes la public, cum ar fi cel din 1994, cu Jack Nicholson in rolul principal.

Insa nu este vorba despre simple povesti si traditii populare invechite si fara prea multa substanta. Exista un studiu cat se poate de serios, realizat de profesorul Michal Zimecki de la Academia Poloneza de stiinte, care sustine ca luna plina poate influenta atat activitatile criminale, cat si starea de sanatate.

De asemenea, in 1998 a fost intreprins, vreme de trei luni, un studiu care a evaluat comportamentul celor 1.200 de detinuti de la inchisoarea Armley din orasul Leeds. Concluziile cercetarii au pus in evidenta o crestere clara a numarului de incidente violente, atat inainte, cat si dupa noptile cu luna plina.

Pentru a lamuri numarul mare de incidente violente din noptile cu luna plina exista insa si explicatii care nu fac apel la fenomene supranaturale, afirma Benjamin Radford, redactor-sef la revista de stiinta popularizata Skeptical Inquirer. Radford sustine ca "oamenii sunt ceva mai activi in noptile cu luna plina decat in noptile intunecoase. In noptile cu luna plina, de exemplu, familiile si indragostitii ies mai des la plimbare. Dar hotii sau talharii care lucreaza de obicei dupa lasarea intunericului folosesc, si ei, aceleasi nopti cu luna plina".

Credinta in influenta lunii este veche si este intalnita in multe culturi, inclusiv in cultura noastra.

Exista insa si beneficii ale Lunii Pline. De exemplu, in aceasta perioada, plantele medicinale culese au actiune terapeutica mai intensa. Este o zi ideala de post, pentru ca orice se asimileaza mult mai repede, ranile sangereaza mai puternic, nu se fac operatii si interventii chirurgicale (vindecarile sunt greoaie, sangerari mari). De asemenea, este o perioada buna de odihna si meditatie. Cei care vor sa se tunda, o pot face in perioadele cu Luna Plina, deoarece parul va creste mult mai frumos.

Ce este de fapt Luna Plina?

Din punct de vedere astrologic, Luna Plina, este reprezentata de opozitia (plasarea in semne zodiacale diametral opuse in acelasi numar de grade) a Lunii si Soarelui. Simbolic, Luna nu este decit o reflectare a Soarelui deoarece ea nu are lumina proprie. Aceast lucru este o prima impresie superficiala. Luna reprezinta mai mult decat

o reflectare sau o imagine, ea este matricea tuturor imaginilor, aflata in stransa legatura cu simbolismul oglinzii tocmai datorita capacitatii sale de a reflecta Lumina.

Ea reprezinta intunericul necesar pentru a remarca splendoarea Luminii. Luna Plina reprezinta exact acest moment si arata aceasta latura a Lunii. Intunericul ce reflecta Lumina. Momentul de Luna Plina ii aduce aminte Luminii ca are nevoie de Intuneric pentru a exista si a straluci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#luna plina, #ciudatenii, #efecte , #dependenta