Cum sa fii fericit in 59 de secunde

Luni, 20 Iulie 2009, ora 12:38
7491 citiri
Cum sa fii fericit in 59 de secunde

Cu totii vrem sa fim fericiti. Pe langa asta vrem sa fim bogati, mai slabi, mai grasi, mai frumosi, mai blonzi, mai zambitori, dar si mai multumiti de viata noastra si de noi.

Dar pana in prezent nimeni nu a descoperit secretul fericirii si nimeni nu a brevetat inca reteta acesteia. Insa cateva sfaturi utile care va ajuta sa obtineti o mica schimbare va ofera cei de la Il Giornale.

Aceste schimbari in bine se pot face in mai putin de un minut, mai precis in 59 de secunde.

Psihologul britanic Richard Wiseman a scris un manual in care a gasit solutii utile pentru rezolvarea conflictelor cu iubitul, a situatiilor tensionate de la munca si pentru alte situatii neplacute care va strica ziua.

"59 de secunde: gandeste putin, schimba mult" este titlul cartii pe care profesorul Wiseman a scris-o dupa ce a petrecut sase luni analizand rezultatele analizelor stiintifice efectuate pe tema fericirii.

Secretul acestei stari de beatitudine nu este unul nemauzit pana in prezent, dar multi dintre noi il omitem. Astfel ca in situatiile grele pe care le intampinam zilnic in primele 20 de secunde trebuie sa zambim, iar efectul va fi garantat.

"Un suras trebuie sa dureze intre 15 si 30 de secunde si sa va amintiti sa faceti asta cu regularitate", va sfatuieste Wiseman. La unul dintre experimentule omului de stiinta au participat 240 de persoane, care au fost impartite in doua grupuri.

Participantii din primul grup au vizionat niste fotografii cu niste bebelusi zambitori, simpatici si fericiti. Concluzia a fost ca creierul uman raspunde pozitiv la imaginile cu bebelusi zambitori, inducand o stare de bine.

Un alt sfat util ne spune ca este mai bine sa investim in lucruri care ne imbogatesc experienta de viata, in defavoarea achizitionarii de bunuri materiale.

De asemenea daca vreti sa fiti fericiti trebuie sa faceti mici gesturi in viata de zi cu zi. Daca simti nevoia unei schimbari cauta-ti un nou hobby, incepe un nou proiect, invata sa pictezi sau orice altceva ce tine de arta, intalneste persoane noi, indeplineste-ti un obiectiv, discuta cu prietenii sau colegii tai, viziteaza-ti familia si alte lucruri care iti aduc satisfactie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#trucuri fericire, #Richard Wiseman, #59 secunde , #intalniri