Daca faci mult sex, traiesti mai mult

Luni, 02 Martie 2009, ora 22:19
11810 citiri
Daca faci mult sex, traiesti mai mult
Foto: porhomme.com

Pentru a avea o viata mai buna si mai sanatoasa, recomandarea specialistilor este sa faceti cat mai mult si mai bine sex, ceea ce este, oricum, unul dintre cele mai placute lucruri pe care oamenii le pot face.

Majoritatea dintre noi nu au nevoie de o recomandare de la medic pentru a face sex, insa pentru cei care au nevoie sa fie convinsi de acest lucru, specialistii au intocmit o lista de "motive" pentru care sexul este cel mai bun elixir pentru cresterea longevitatii, informeaza editia electronica a The Sydney Morning Herald.

Sexul reduce durerile provocate de diverse boli sau afectiuni. In timpul orgasmului, din creier se elibereaza o substanta (oxyticina) care, la randul ei, elibereaza in corp endorfina. Aceasta substanta este un antidot perfect al corpului impotriva durerilor de orice natura.

Sexul poate reduce incidenta cancerului de prostata. Un studiu din 2003, publicat in British Journal of Urology, precizeaza ca barbatii isi pot reduce sansele de aparitie a cancerului de prostata, in perioada varstei cuprinsa intre 20-30 de ani, ejuculand de cel putin cinci ori pe saptamana.

Sexul poate, de asemenea, preveni boli precum gripa si raceala. Un studiu realizat la Universitatea din Pennsylvania, in 1999, precizeaza ca persoanele care fac sex de cel putin doua ori pe saptamana au un nivel mai ridicat al imunitatii.

De asemenea, sexul pare sa prelungeasca durata vietii. Potrivit unui alt studiu, publicat in British Medical Journal, care a studiat cazul a 1000 de barbati de-a lungul a 10 ani, s-a descoperit ca barbatii cu o frecventa mai mare a orgasmelor traiesc considerabil mai mult decat cei care au mai putine orgasme.

Sexul arde caloriile. Cel putin 200 de calorii sunt arse in timpul unei partide de sex.

Sexul ajuta si la formarea unui corp cu forme mai frumoase si mai bine definite. Muschii corpului pot fi lucrati foarte bine pe durata mai multor partide de sex.

Daca mersul la sala de sport poate deveni in timp un lucru obositor si neatractiv, in schimb, sexul ramane un lucru placut in sine, care poate aduce cu sine mai multe beneficii. In acest caz, este foarte important sa va mentineti vie dorinta pentru o viata sexuala pasionata.

Specialistii si consilerii in probleme de sexologie sustin ca este important sa avem grija de sexualitatea noastra in functie de varsta pe care o avem. Alte cateva sfaturi pentru sporirea vietii sexuale:

- Incercati sa va pastrati o sanatate cat mai buna. Obezitatea, diabetul si bolile vasculare pot distruge apetitul pentru sex. Evitati fumatul si mancati cat se poate de sanatos.

- Faceti cat se poate de mult exercitii fizice. Exercitiile aerobice cresc si imbunatatesc circulatia sangelui in zona genitala, ceea ce ajuta la obtinerea orgasmului.

- Incercati sa folositi in timpul partidelor jucarii sexuale si lubrifianti. Odata cu inaintarea in varsta, mainile devin victimele artritei, penisul se moaie, vaginul se usuca tot mai mult, iar femeile ajung tot mai greu la orgasm. In acest caz, vibratoarele si lubrifiantii sunt o buna metoda pentru a ajunge mai usor catre orgasm.

Problemele erectile devin tot mai des intalnite in jurul varstei de 50 de ani. Din fericire, mai multe tratamente ale acestei probleme au devenit tot mai eficiente.

Nu ezitati sa apelati la nici unul dintre aceste sfaturi si recomandari, atunci cand viata sexuala ajunge intr-un impas. Este foarte important sa aveti o sexualitate sanatoasa pentru o viata mai buna si mai lunga.

Iarina Dumitrescu

Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
Guvernul ucrainean a aprobat reglementări care interzic temporar bărbaţilor de vârstă militară să solicite paşapoarte în străinătate, înăsprind şi mai mult restricţiile în...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#sex, #viata sanatoasa, #sfaturi specialistilor, #recomandarile sexologilor, #orgasm, #Femei, #barbati , #orgasm