Datele personale din computer, stocate pe un server Google

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 13:56
3654 citiri
Datele personale din computer, stocate pe un server Google
Foto: The Guardian

Gigantul american Google va avea puteri fara precedent asupra controlului datelor personale dupa ce va lansa un serviciu prin care va da posibilitatea utilizatorilor sa isi acceseze de oriunde propriul PC de acasa prin intermediul Internetului.

Cu alte cuvinte, toate datele dintr-un computer vor fi stocate pe un server al Google, de unde ar urma sa fie accesate de utilizatori, scrie cotidianul britanic The Guardian.

"GDrive", sau Drive-ul Google, ar putea conduce la desfiintarea computerelor personale de acasa, care se bazeaza pe un hard drive puternic.

Acesta, impreuna cu toate fisierele personale si sistemul de operare, ar putea fi stocat si "gazduit" de catre serverele Google si accesate direct prin intermediul Internetului de oriunde din lume.

Mult comentatul "Gdrive" se asteapta a fi lansat in cursul acestui an, potrivit informatiilor furnizate de catre TG Daily, care descrie produsul GDrive ca pe "cel mai asteptat eveniment de pana acum al comapaniei Google".

Industria de profil a reactionat deja si avertizeaza asupra pericolului pe care il reprezinta acest pas pe care se pregateste sa il faca liderul mondial al Internetului, Google.

Criticii produsului pe care compania Google se pregateste sa il lanseze afirma ca astfel se va da gigantului american puteri fara precedent asupra controlului datelor personale.

Totusi, exista si avantaje demne de luat in seama. Astfel, datorita aplicatiilor care permit stocarea informatiilor, pozelor sau imaginilor (precum Flickr, Picasa, Gmail sau Google Apps), pierderea unor fisiere, informatii sau date din cauza distrugerii sau defectarii unui laptop sau unui desktop nu va insemna pierderea lor definitiva, deoarece ele vor putea fi accesate in continuare online, in cazul in care au fost salvate pe o astfel de aplicatie, de pe orice alt calculator sau laptop.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#Google, #GDrive, #Internet, #PC, #date stocate Google, #inovatiile Google, #noua frontiera , #stiri Google
Comentarii