Descopera cu Ziare.com: Suedia, frumusetea scandinava

Autor: Ana Ilie
Duminica, 16 August 2009, ora 23:55
6563 citiri
Descopera cu Ziare.com: Suedia, frumusetea scandinava

Vacanta de vara este in general destinata deplasarilor in masa spre statiunile insorite de la Marea Mediterana. Anul acesta insa, stati departe de lumea dezlantuita alegand sa va petreceti cateva zile linistite intr-o destinatie neobisnuita pentru lunile calde: Suedia.

Tara din Peninsula scandinava ofera, pe langa sezonul de iarna, posibilitatea petrecerii unei vacante de vara inedite: paduri adanci, rauri limpezi, lacuri uimitoare si cabane de lemn, ca sa nu mai vorbim de orasele de o cochetarie si curatenie iesite din comun, scrie The Times.

Poate la o prima idee nu-ti surade ideea. Daca nu-ti vin imediat in minte cuvintele "Abba", "Ikea" si "sauna", atunci sigur te gandesti la iernile lungi si deprimante, zilele reci si noptile si mai reci, ca sa nu mai spunem de preturile astronomice.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca Suedia are doua fete: in nordul putin populat, clima si peisajul sunt intr-adevar sumbre si neimbietoare pentru turistul de vara.

In sud insa, care este asezat cam la aceeasi latitudine ca orasul britanic Edinburgh, orasele nu sunt foarte aglomerate, nu s-a auzit de ambuteiaje in trafic iar in zilele insorite poti prinde chiar si 30 de grade Celsius.

Mai mult, orasele Stockholm, Gothenburg si Malmo ofera o varietate atat de mare culturala si de divertisment, incat pana si cel mai pretentios turist se va indragosti de acest colt de lume.

Doar pentru ca esti departe de Mediterana, nu inseamna ca nu poti practica si in Suedia sporturile de apa preferata: inotul si navigatul sunt activitati importante aici, care pot fi practicate pe raurile si lacurile tarii, dar si pe mare.

Nu uita insa ca in perioada cand isi iau majoritatea sudezilor concediu, adica in iulie, locatiile unde se poate admira apa si unde se practica sporturi acvatice vor fi aglomerate, intrucat suedezilor le place sa fie in apropierea apei in vacanta.

Practic, Suedia este o tara grozava pentru cei pasionati de aventuri in aer liber - ski, patinaj, catarare, canoe, mersul cu bicicleta, toate sunt populare si usor de facut in Suedia, in functie, desigur, si de anotimp.

Stockholm si Gothenburg au o bogata viata de noapte si ofera oportunitati nenumarate de shopping. Experienta adevarata o ofera insa descoperirea "cu piciorul" a acestor orase, care se mandresc cu arhitectura bine pastrata din epoca industriala.

In Stockholm, turistii se ingramadesc sa vada orasul vechi, in principal localizat pe insula Stadsholmen.

Orasul dateaza, se pare, din secolul XIII si este compus din alei medievale, strazi cu piatra cubica si arhitectura puternic influentata de constructiile tipice Germaniei.

Admiratorii familiei regale suedeze pot alege sa faca "Turul celor trei palate", in cadrul careia vor avea ocazia sa viziteze, dupa cum ii spune si numele, trei resedinte ale familiei regale si, cu putin noroc, ii pot zari chiar si pe popularii membri ai acesteia.

Vremea in Suedia este cea mai placuta vara - de la inceputul lui mai pana la sfarsitul lui septembrie.

Daca preferati sa asteptati iarna, mergeti in Norrland sau Dalarna din noiembrie pana in aprilie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#descopera lumea Ziare com, #suedia, #frumusete scandinava , #camping europa
Comentarii
U
un roman din lumea larga
rank 1
V
valentin.m
rank 1
SUEDIA ESTE FOARTE FRUMOASA, CURATA, ORDONATA, IAR STATUL SUEDEZ ARE GRIJA DE LOCUITORI EI.