Dosarul Patriciu-Rompetrol: Judecatorul s-a abtinut

Miercuri, 06 August 2008, ora 10:41
2040 citiri
Dosarul Patriciu-Rompetrol: Judecatorul s-a abtinut

Dosarul Rompetrol, care a avut un nou termen miercuri, a fost repartizat aceluiasi judecator al Tribunalului Bucuresti care a dispus restituirea cazului la Parchet pentru refacerea unor acte, magistratul abtinandu-se in acest proces.

In dosarul Rompetrol, in care Dinu Patriciu si alti oameni de afaceri si functionari sunt acuzati de infractiuni la legea privind piata de capital in privinta creantei Libia si de manipulare a pietei de capital, urmeaza a fi desemnat un alt judecator pentru solutionarea cazului, transmite, miercuri, presa centrala.

Dosarul Rompetrol s-a intors pe masa judecatorilor la tribunal, dupa ce instanta de apel a decis ca dosarul sa nu fie retrimis la Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru refacerea actelor de urmarire penala.

In 22 octombrie 2007, magistratii Tribunalului Capitalei au admis, dupa un an de dezbateri procedurale, o exceptie ridicata de avocatul omului de afaceri care viza nelegalitatea unor acte din dosar, care atrageau cu sine nulitatea urmaririi penale si pentru care se impunea retrimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea urmaririi penale.

In septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis in judecata, in dosarul Rompetrol, fiind acuzat de comiterea a sapte infractiuni.

Alaturi de el, in acest caz mai sunt inculpati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache.

Dinu Patriciu este acuzat de delapidare, spalare de bani si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

In acelasi timp, el este invinuit de manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea nr. 297/2004 privind piata de capital.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dinu Patriciu, #Rompetrol , #Rompetrol