Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doua romance, premiate de Bush

Vineri, 12 Decembrie 2008, ora 17:50
5144 citiri
Doua romance, premiate de Bush
Foto: mysanantonio.com

Becky Oprean si mama sa Lidia au primit, vineri, de la presedintele american in exercitiu George W. Bush, un premiu pentru activitatea de voluntariat in care sunt implicate.

Evenimentul s-a desfasurat pe aeroportul din Waco, unde Bush a venit cu avionul administratiei prezidentiale americane, Air Force One, potrivit publicatiei San Antonio News.

Cele doua fondatoare ale fundatiei "Becky's Hope Ministries", au oferit sprijin la sute de familii care au copii nascuti diferite forme de malformatii congenitale si care le-au afectat dezvoltarea fizica.

Premiul pentru servicii de voluntariat, pe care cele doua romance l-au primit, face parte dintr-un proiect lansat de administratia Bush, cu scopul de a incuraja activitatile de voluntariat din SUA.

Initiativa acestei asociatii a pornit de la un handicap cu care se confrunta Bechy, din cauza caruia traieste intr-un scaun cu rotile.

Familia Oprean a emigrat in SUA in 1987. In acel moment, era formata din sotii Oprea si din fiul lor, iar la doua luni dupa sosire s-a nascut si Bechy.

La prima ecografie, realizata la un cabinet medical din California, statul in care au ales sa se stabileasca, Lidia a descoperit ca bebelusul suferea de sindromul "spina bifida". Socul aflarii vestii le-a intristat noul inceput in cadrul societatii americane.

"Spina bifida" este o afectiune congenitala care mai poarta numele de ruptura de coloana. Defectul afecteaza fetusii in prima luna de sarcina, atunci cand cele doua parti ale coloanei nu reusesc sa se uneasca. Acum, afectiunea poate fi tratata.

"Acesti copii sunt o binecuvantare, nu o pedeapsa", precizeaza Lidia Oprean, citata de publicatia americana.

"Nu am putut manca, nu am putut dormi de emotia acestei intalniri. Acest premiu este raspunsul la toate rugaciunile mele. Astazi sunt cea mai fericita mama si traiesc in cea mai buna tara din lume", a mai precizat Lidia Oprean, pentru publicatia San Antonio News.

Pe parcursul activitatii de voluntariat, familia Oprean a consiliat peste 800 de familii care s-au confruntat cu cazuri asemanatoare, cu copii in scaune cu rotile sau cu afectiuni care le afecta functia locomotorie.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#romance premiate, #presedintele american Bush, #acte de caritate , #stiri George Bush