Eliberarea lui Becali incalca legea, sustine un judecator

Joi, 07 Mai 2009, ora 11:58
3010 citiri
Eliberarea lui Becali incalca legea, sustine un judecator

Eliberarea lui Gigi Becali incalca legea, isi motiveaza decizia judecatorul Dorel Matei, cel care s-a opus cercetarii in libertate a omului de afaceri.

Acesta a afirmat ca ceilalti judecatori din complet nu s-au supus legii, deoarece nu au respectat practica constanta a Curtii supreme.

Magistratul considera ca independenta judecatorilor, care nu sunt de acord cu arestarea unei persoane, nu poate merge dincolo de limitele legalitatii si nu poate sa judece propunerea de arestare "sub pretextul formal al incidentei altei institutiid e drept procesual", se arata in motivare.

"E adevarat ca judecatorii sunt independenti, numai ca acestia trebuie sa se supuna legii, independenta nefiind absoluta. Supunerea in fata legii inseamna, in opinia mea, supunerea in fata practicii constante a instantei supreme", se arata in motivare.

Mai mult, judecatorul mai noteaza ca incalcarea practicii constante, "in sensul neverificarii subzistentei temeiurilor ce au stat la baza luarii masurii arestarii preventive reprezinta un element surprinzator", care creaza o stare de inferioritate persoanelor carora le-au fost respinde cererile de eliberare sub control judiciar.

Judecatorul care a avut o opinie separata in privinta eliberarii provizorii lui Gigi Becali a comparat eliberarea lui Becali "mergand pe optica eronata a apararii si opiniei majoritare" cu cazul unui sot care si-a ucis sotia si si-a recunoscut fapta.

Acesta ar trebui eliberat provizoriu, deoarece "e evident ca nu ar mai putea sa isi influenteze sau sa isi omoare inca o data victima, martori nu ar exista iar probele biologice ar fi deja ridicate si aflate in custodia politiei si nu s-ar mai pune problema sa le distruga".

Ceilalti doi magistrati care au dispus eliberarea provizorie a lui Gigi Becali au aratat, in motivare, ca respingerea cererii de eliberare provizorie a unei persoane considerata pericol social ar insemna mentinerea acesteia in arest pana la o decizie definitiva de condamnare.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 judeca, joi, o cerere a lui Becali de ridicare a interdictiei de a parasi localitatea.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 17 aprilie, admiterea recursului facut de Gigi Becali impotriva hotararii Judecatoriei Sectorului 1 si eliberarea provizorie sub control judiciar a acestuia.

Gigi Becali a fost retinut de procurori, pe 2 aprilie, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu alte patru persoane, ulterior, fiind retinuta o a sasea persoana.

Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost, apoi, arestat preventiv, pe 3 aprilie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#eliberare Gigi Becali, #incalca legea judecator , #stiri Gigi Becali