Felix Tataru, omul din spatele brand-ului turistic al Romaniei

Luni, 04 Mai 2009, ora 17:31
5022 citiri
Felix Tataru, omul din spatele brand-ului turistic al Romaniei

Organismul profesional care ofera consultanta Ministerului Turismului in realizarea brandului de tara este IAA Romania, a carui presedinte este nimeni altul decat Felix Tataru, cel care l-a ajutat pe Traian Basescu sa ajunga presedinte dar si sa inchida gura celor 322 in primavara lui 2007.

"Vom face apel la cele mai bune resurse ale noastre pentru a ne asigura ca avem parte de un proces cat mai transparent si profesionist realizat", a spus Felix Tataru, presedintele IAA Romania si Vice Presedinte de Comunicare IAA Worldwide.

Parteneriatul dintre Guvernul Romaniei si firma de consultanta a lui Felix Tataru presupune realizarea procesului de pitch-uire pentru noul cont, estimat la 70 de milioane de euro.

Acesta are doua parti: inregistrarea intentiei,revederea datelor si pitch-ul, dupa trecerea verii. IAA Romania actioneaza ca si consultant pe proiect si va ramane implicata tot timpul desfasurarii acestuia, informeaza Strategic.ro.

Directorul Departamentului de Publicitate din Ministerul Turismului, Carmen Moraru, spune ca "procesul de creare a unui nou brand pentru turismul romanesc este unul dintre cele mai importante proiecte ale Ministerului Turismului".

"Acesta este primul pas spre crearea unui nou brand de tara. Tinand cont de importanta acestuia, am decis sa invitam cele mai importante organizatii din industria de marketing si de comunicare, pentru a ne fi parteneri.

Expertiza si know-how-ul aduse de asociatii precum IAA, alaturi de marea credibilitatea de care se bucura vor asigura calitatea proiectului. De asemenea, suntem nerabdatori sa realizam si alte proiecte in colaborare cu IAA Romania, deoarece am fost foarte multumiti de nivelul de profesionism aratat in aceasta colaborare", a mai spus Carmen Moraru.

La randul sau, Michael Lee, IAA Executive Director, considera ca aceasta colaborare este un semn elocvent in plus al valorii IAA in toate sectoarele industriei, fie ca este vorba de consilierea guvernului in pitch-uri cruciale de brand, fie ca este vorba despre un rol activ in instaurarea unor regulamente clare, scoaterea in evidenta a unor probleme in industria digitala, precum si dezvoltarea educationala si profesionala sau networking la un nivel inalt.

"Reteaua globala de membrii foarte activi si de high profile ai IAA lucreaza puternic", a subliniat Michael Lee.

Cine este Felix Tataru?

Felix Tataru este atat presedintele IAA Romania, cat si presedintele Agentiei GMP Advertising, cea care s-a ocupat, in cea mai mare parte, de campania pentru alegerile locale, dar si pentru algerile parlamentare ale PD-L din 2008.

Agentia GMP a mai realizat campania pentru referendumul privind demiterea presedintelui, cea pentru Primaria Capitalei din 2000 a lui Basescu, cea a Aliantei D.A. din 2004 pentru Primaria Capitalei si cea a lui Traian Basescu pentru presedintie din 2004.

Campania pentru referendum l-a costat pe Traian Basescu 550.000 de euro, dintre care 100.000 de euro au fost platiti de seful statului, iar restul de partidul prezidential.

13 consortii se bat pentru brand-ul turistic al Romaniei

13 consortii au depus oferte pentru realizarea viitorului brand turistic al Romaniei, in cadrul procedurii de achizitie publica organizata de Ministerul Turismului, deschiderea ofertelor urmand sa aiba loc marti 5 mai, potrivit unui comunicat al institutiei.

"Suma alocata de Ministerul Turismului pentru achizitia serviciilor de realizare a brandului turistic de tara provine din fonduri structurale, prin Programul operational regional Axa prioritara 5 - dezvoltarea durabila si promovarea turismului.

Domeniu major de interventie 5.3 - Operatiunea: Crearea unei imagini pozitive a Romaniei prin dezvoltarea si promovarea Brandului Turistic National", se arata in comunicatul institutiei.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, declara in februarie ca realizarea brandului turistic al Romaniei va costa circa 75 de milioane de euro si va dura sase luni de la semnarea contractului cu firma castigatoare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Felix Tataru turism, #Tataru Romania turism , #ancheta