Festivalul Comediei Romanesti, la editia a VII-a

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 17:22
2235 citiri
Festivalul Comediei Romanesti, la editia a VII-a

Teatrul de Comedie organizeaza, intre 6 si 13 mai, Festivalul Comediei Romanesti - festCO 2009, editia VII-a, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si al Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, coorganizator Televiziunea Romana.

Timp de o saptamana publicul va putea vedea pe scenele teatrelor Comedie, National, Metropolis si Odeon spectacole montate in tara si in strainatate pe textele lui I.L Caragiale, Tudor Musatescu, Mihail Sebastian, Eugene Ionesco, Matei Visniec, Adrian Lustig, Lia Bugnar, Dana Magdici si Iulian Postelnicu.

Regia acestor spectacole este semnata de Catalina Buzoianu, Ion Caramitru, Radu Afrim, Aurel Palade, Dan Tudor, Dan Vasile, Cristian Sofron, Lia Bugnar, Dorina Chiriac, Iulian Postelnicu, potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor remis, luni, Ziare.com.

Din Bucuresti sunt prezente in concurs Teatrul National Bucuresti, Teatrul Metropolis si Teatrul de Comedie, iar din tara teatrele din Arad, Baia Mare, Tulcea, Constanta si Focsani. Sunt invitate sa se alature competitiei si doua trupe europene venite din Luxemburg si din Franta.

In sectiunea off Teatrul de Magie va prezenta un spectacol de iluzionism, iar la Cafe Deko (str. Smardan nr. 30) va asteapta recitaluri de stand-up comedy.

In imediata apropiere a Teatrului de Comedie va fi inaugurata Cafeneaua artistica "La Comedie". Aici, in cadrul Clubului de lectura festCO, vor fi citite textele castigatoare la Concursul de Comedie Romaneasca, editia a IV-a.

Tot in acest spatiu neconventional va debuta proiectul Comedii uitate initiat de Revista Drama editata de Uniunea Scriitorilor din Romania - coordonator proiect criticul Mircea Ghitulescu. Acest proiect va demara cu o piesa putin cunoscuta - Negutatorul de ochelari de Tudor Arghezi.

Deschiderea oficiala a festivalului are loc miercuri 6 mai, ora 18.00 la Teatrul de Comedie, Sala Mare cu spectacolul Mansarda la Paris de Matei Visniec, montat de Radu Afrim anul trecut la Kulturfabrik Luxemburg si castigator al Marelui Premiu al Presei la Festivalul off Avignon 2008. Autorul Matei Visniec va fi prezent la acest eveniment.

Inchiderea festivalului va avea loc miercuri 13 mai ora 18.00, la aceeasi sala, cu spectacolul "Sunt un orb", recital de poezie romaneasca sustinut de Horatiu Malaele, urmat de decernarea premiilor Festivalului Comediei Romanesti editia a VII-a si a Concursului de Comedie Romaneasca, editia a IV-a.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#festival comedie romaneasca, #teatru piese, #Eugene Ionescu Caragiale , #stiri Nationala Romaniei