Foamea de Dumnezeu transforma romanii in demoni furiosi

Luni, 27 Octombrie 2008, ora 21:43
12058 citiri
Foamea de Dumnezeu transforma romanii in demoni furiosi

S-a bagat carne la alimentara, fratilor! Fugiti repede sa mai apucati! Indemnul asta pare sa fi fost auzit de sutele de mii de "prea credinciosi" din toata tara care au dat buzna zilele astea pe Dealul Mitropoliei.

"Carnea" este o colectie de moaste depusa in baldachinul special amenajat in curtea Catedralei Patriarhale. Romanasii habotnici nu puteau rata pupatul raclei Sfantului Apostol Pavel, alaturi de moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Ceea ce trebuia sa fie un moment de rugaciune si piosenie a devenit o babilonie totala. Lumea tipa, se injura, se impingea si, intr-un final, se calca in picioare. Jandarmii, evident depasiti de situatie, nu puteau stapani gloata furioasa si infometata de Dumnezeu.

Bietii medici de pe ambulanta de abia reuseau sa se strecoare in multime pentru a ajuta lesinatii si strivitii. La jumatate de ora mai trecea peste capetele tuturor o targa cu cate-o victima a "credintei".

Preotii exasperati se uitau resemnati la multime si rosteau printre dinti ca asta nu e credinta. Oricum, nimeni nu ii baga in seama.

Asteptand ore intregi la coada la moaste, unii prea smeriti si-au umplut timpul ascultand manele pe telefonul mobil. Mai aveau putin si incepeau sa danseze.

Aceeasi atmosfera si scandal au fost si acum doua saptamani la Iasi. Alte puhoaie de oameni cica nesatui de Dumnezeu s-au imbulzit la moastele Sfintei Parascheva, in speranta ca vor dobandi cu o simpla matanie si-un pupat ajutor, sanatate si binecuvantare. Invatati cu haosul creat in trecut de pelerini, jandarmii din Copou i-au chemat in ajutor pe colegii lor din Bacau.

Anii de zile petrecuti la cozi kilometrice i-au invatat insa mici trucuri pe "vrednicii credinciosi". Unii parinti, insotiti si de copii recurgeau la diverse minciunele pentru a ajunge in fata: "Am copilul bolnav, trebuie sa intru in fata, ca-i vine rau copilului". Altii isi trimiteau direct copiii "peste rand" si, pe urma, sub pretextul ca ii cauta, ajungeau direct la moaste.

Multi oameni au sosit zilele acestea la Patriarhie cu gandul curat de a se inchina la racla, dar au renuntat repede cand au vazut duiumul de asa-zisi credinciosi dezlantuiti.

Credinta, frate, nu gluma!

Dupa decenii in care religia era interzisa de autoritati, suntem acum liberi sa ne exprimam atasamentul fata de Biserica, de departe institutia in care romanii au cea mai mare incredere.

Sa mergi la un lacas sfant, mai ales in zi de sarbatoare, a devenit o regula si, din pacate, de multe ori, o moda.

Mai nou, e musai sa iti duci pana si masina la binecuvantat si sa chemi preotul de trei ori pe an la sfestanie intr-o casa plina de iconite si cruciulite.

Nu conteaza ca in viata de zi cu zi nu manifesti pic de cucernicie si atitudine crestineasca fata de semenii tai, ca treci cu nepasare pe langa cei care ar avea nevoie chiar si de o vorba buna de la tine sau ca faci rau fara nicio ezitare, da bine sa te inchini cand treci pe langa o biserica si sa mergi sa pupi racla sfanta.

Si mai marii tarii au prins ideea si nu lipsesc de la astfel de evenimente ortodoxe, mai ales in prag de alegeri. Insa, cum ei sunt credinciosi de prima mana, alde Basescu si Tariceanu intra direct in fata si stau langa Preafericit cand oficiaza slujba, ca sa se vada mereu in cadru la televizor. "Smerenia" lor nu are sens daca nu e mediatizata si nu ii vede o tara intreaga pupand poala popii.

Oameni mici sau mari, dar egoisti si meschini, multi facem gesturi de ochii lumii sau respectand superstitii stupide. Adevarata credinta si smerenie, acelea care se manifesta departe de ochii lumii si care ar trebui sa salasuiasca in sufletele nostre, sunt demult uitate

Rezultatul: o societate fara repere, fara valori, in care domina minciuna, ipocrizia, egoismul si violenta, fara nicio sansa de a intelege cu adevarat ce inseamna sa traiesti cu frica de Dumnezeu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#imbulzeala, #patriarhie, #Sfantul Dumitru, #credinta , #stiri politice