Ganditi altfel, pe naiba!

Duminica, 12 Octombrie 2008, ora 06:30
5197 citiri
Ganditi altfel, pe naiba!
Sursa: pd.ro

30 noiembrie parca-ar fi maine, asa ca politicienii au inceput sa puna arsenalul de instrumente de comunicare la lucru, de la cele traditionale, la bloguri si la cele deloc conformiste cum sunt webcam-uri instalate in casele candidatilor. Sunt in joc multi bani si functii in Parlament.

Au trecut de la "Fapte, nu vorbe" la "Gandesc altfel". Este vorba despre democrat-liberali, care dupa ce si-au lansat premierul in chiloti pe marginea piscinei, si-au dezvaluit un program de guvernare, nici ca se putea mai "bun"! "Gandim altfel" este sloganul cu care va defila PD-L in campania pentru parlamentare.

"Gandim altfel" este adaptarea formulei "Think different" - unul dintre cele mai bune sloganuri din toate timpurile.

Desigur ca nici celelate partide nu s-au dovedit mai inspirate in alegerea sloganului. PSD s-a multumit cu sloganul "Mai bine pentru mai multi!" iar PNL cu "Promovam o Romania mindra si prospera!"

Trecand peste faptul ca democrat-liberalii si-au numit programul dupa un slogan comercial folosit cu succes de Apple Computers intr-o campanie publicitara de acum 11 ani, alegerea este irelevanta, abstracta si facuta la repezeala.

Candidatul PD-L pentru postul de premier, Theodor Stolojan, a povestit ca formularea este rezultatul unui brain-storming la partid, "iar o firma ne-a ajutat s-o punem in valoare".

Intrebarea este insa daca democrat liberalii gandesc intr-adevar altfel, pentru ca actiunile si declaratiile politice ale liderilor partidului nu arata deloc acest lucru.

Daca ne uitam la ultimele saptamani in care intreaga clasa politica a demonstrat inca odata iresponsabilitatea fata de problemele societatii romanesti nu observam ca PD-L ar fi avut o atitudine altfel. Dimpotriva. PD-L si liderul Emil Boc au dat dovada de populism.

"Populism" este un cuvant des folosit in ultima vreme si adesea prost inteles pentru ca e asociat cu masuri precum marirea de salariilor sau a pensiilor. Asadar, nu masurile in sine sunt cele care justifica populismul, ci modul in care politicienii care iau asemenea masuri le prezinta si se folosesc de ele.

Nu stiu daca cei din PD-L gandesc altfel, dar de facut fac exact acelasi lucru ca si cei pe care ii arata cu degetul acuzandu-i de demagogie. La proba practica au picat. Au votat odata cu PNL si PSD legea privind marirea salariilor profesorilor, cu aceeasi iresponsabilitate, fara sa stie daca bugetul suporta o asemenea decizie.

Apoi, de frica sa nu fie acuzati ca s-au opus pomenilor electorale care curg ca pe banda rulanta, nu si-au asumat pana la capat votul. Niciunul dintre partide nu si-a asumat greseala.

Toate formatiunile politice au invatat de la alegerile locale ca interesul tinerilor pentru politica e scazut si ca nu-si exercita dreptul la vot si nu s-au mai intrebat de ce. In schimb, au sarit cu totii pe cei considerati electorat sigur: pensionarii si bugetarii.

Ganditi altfel, pe naiba! Sau, cum ar zice un prieten, desertaciunea desertaciunilor, caci totul e comunicare. Iata ca 30 noiembrie se apropie, iar partidul prezidential - ramas fara locomotiva Traian Basescu ce s-a distantat putin cate putin - nu are un lider carismatic si se chinuie sa nu deraieze la alegeri.

Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Iulia Seniuk, alias Josephine Jackson, este o actriță de filme pentru adulți ucraineană care a adunat peste 200 de milioane de vizualizări pe platformele dedicate. Ea a devenit ambasadoare...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#PDL, #slogan, #campanie, #Gandim altfel, #Emil Boc, #populism , #PDL