Garcea cel vigilent

Duminica, 15 Februarie 2009, ora 19:26
4584 citiri
Garcea cel vigilent
Foto: Realitatea Tv

Ne-am linistit! Politia, mai ales cea din Craiova, vegheaza si niciun suspect nu scapa ochiului sau vigilent.

Cei mai rai, adapostiti in locuri sigure, prin salvari, de exemplu, sunt aprig vanati, iar bratul lung al organului (de politie, desigur) ii ajunge negresit.

La Craiova, vajnicii colegi ai lui Garcea au oprit cursa cu potential criminogen a unor salvari in misiune, cu raniti grav in ele, pentru a pune mana pe un nenorocit de sofer despre care urechile vigilente ale organelor (de politie, desigur) auzisera ca ar putea fi beat.

Si pentru ca infractorul nu s-a predat din prima, bravii purtatori de chipie au facut baraj pe sosea, cu riscul pierderii vietii. Nu viata lor, ci a ranitilor, dar asta e un detaliu. Si ce daca soferul suspectat nu era beat? Organele si-au dovedit vigilenta. Glorie politiei romane! Traiasca Garcea!

Din pacate nu e o sceneta de prost gust a celor e la Vacanta Mare! Aberatia perfecta chiar s-a intamplat sambata noapte la Craiova. Asadar politia este avertizata ca unul dintre soferii ambulantelor care aduceau ranitii grav in urma unui incediu ar putea fi in stare de ebrietate.

In loc sa ia legatura cu dispeceratul Salvarii ca sa afle detalii despre sofer, medici, raniti, eventual sa vorbeasca prin statie cu medicul din ambulanta in discutie, care cu siguranta putea evalua rapid daca soferul este sau nu in stare de ebrietate, politistii opresc ambulantele.

Un medic le explica gravitatea cazurilor, soferul vorbeste cu ei, coerent si fara sa duhneasca de la o posta a alcool, iar ambulantele pleaca in tromba. Si ce fac politistii? In mod normal ar fi trebuit sa porneasca in fata lor cu sirene si girofar pentru a le face mai usor si mai sigur drumul spre spital unde puteau sa-l verifice si rasverifice pe sofer. Nici poveste de asa ceva. Polististii fac nici mai mult nici mai putin decat baraj pe sosea pentru a opri din nou ambulantele.

Medicii sustin ca viata pacientilor, in frunte cu o fetita de 15 ani cu arsuri grave si in stare de soc, a fost pusa in pericol prin aceste opriri repetate. Le-au spus asta si politistilor, primind inteligentul raspuns: "si ce daca?". La spital, soferul suspectat a fost testat si nu bause strop de alcool.

Dar sa zicem ca soferul era intr-adevar baut. Avand in vedere starea grava a ranitilor, chiar Codul penal ii permitea sa duca masina pana la spital fara a fi oprit. Articolul 45 CP reglementeaza drept cauza de impunitate starea de necesitate in care se afla "acela care savarseste fapta pentru a salva de la un pericol iminent si care nu putea fi inlaturat altfel, viata, integritatea corporala sau sanatatea sa, a altuia sau un bun important al sau, ori al altuia, sau un interes public".

Si unde face politia baraj pentru a opri ambulante in misiune? La Craiova, orasul in care bandele mafiote inarmate se razboiesc periodic, nederanjate de vreun agent. Pentru adevaratii banditi nu face nimeni baraj. La Craiova, orasul in care fostul ministru de Interne, Cristian David, se ruga de politisti sa mai rupa din legaturile cu interlopii.

Crminalul de la Brasov umbla liber, talharii de la Cluj la fel, armele furate de la Ciorogarla nu au fost gasite, dar politia este necrutatoare cu suspectii de la volanul ambulantelor. Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans!

Creștere alarmantă a consumului de alcool pentru minorii cu vârsta între 11-15 ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere măsuri de limitare a accesului la băuturi
Creștere alarmantă a consumului de alcool pentru minorii cu vârsta între 11-15 ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere măsuri de limitare a accesului la băuturi
Consumul de alcool şi de ţigări electronice în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani este "alarmant", potrivit unui raport al filialei europene a Organizaţiei Mondiale a...
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
#ambulanta Craiova, #filtre politie, #Sofer, #alcool , #stiri politice