Geoana: Pentru un ragaz de cateva zile nu crapa nici FMI, nici CE

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 23:00
1190 citiri
Geoana: Pentru un ragaz de cateva zile nu crapa nici FMI, nici CE
Foto: Evenimentul Zilei

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi seara, in urma intalnirii cu liderii sindicali, ca "nu crapa nici Romania, nici FMI, nici CE" si nu trebuie sa fie "un capat de tara si un element de orgoliu personal" o eventuala amanare a angajarii raspunderii.

Geoana a declarat ca spera ca in acest week-end sa fie finalizate discutiile cu sindicalistii pe legile pentru care isi angazeaza raspunderea Guvernul.

"Dar, daca apare o nevoie de discutie un pic mai prelungita, nu cred ca trebuie sa ne facem..., sa fie un capat de tara si un element de orgoliu personal faptul ca se amana o dezbatere pentru cateva zile, pana la urma nu crapa nici Romania, nu crapa nici FMI , nici Comisia Europeana daca avem o discutie prelungita, serioasa, pentru a obtine un rezultat social si politic acceptabil".

Mircea Geoana a afirmat ca ii propune premierului Emil Boc sa aiba o noua runda de discutii cu partenerii sociali inainte de sedinta coalitiei si sedinta de Guvern in care se decide amendamentele care vor fi accepate la legile supuse asumarii.

"Indraznesc sa spun ca, daca in cursul zilei de sambata, cand partenerii sociali sunt convins ca vor fi invitati pentru o discutie finala (...), se ajunge la concluzia ca este nevoie pentru una dintre legi, sau pentru doua legi, de un ragaz de cateva zile suplimentar, nu cred ca aceasta rigiditate trebuie sa fie un obstacol de netrecut", a precizat Geoana.

El a mai sustinut ca astfel poate fi evitata "o stare de turbulenta sociala", in caz contrar "este posibil ca saptamana viitoare sa avem intr-adevar aceste inceput de miscari sociale, care evident sunt justificate din punct de vedere al intereselor celor care intetioneaza sa protesteze".

"Sunt convins ca acestia (liderii sindicali, n.r.) vor solicita primului ministru un ragaz suplimentar nu prea lung, nici prea scurt, in care ceea ce pare astazi inca nefinisat sa poata sa capete un contur care sa permita un mai mare confort din partea partenerilor sociali si o discutie cu partenerii internationali, de care avem nevoie, pentru ca o parte din aceste decizii sunt conditionalitati exprese din partea partenerilor financiari internationali ai Romaniei", a mai spus Geoana.

Liderul PSD a sustinut ca amendamentele sindicatelor vor insusite de parlamentarii PSD si depuse pana vineri seara in Parlament. De asemenea, Geoana a apreciat ca starea ridicata de nervozitate in zona sindicala si din cea a salariatilor din sectorul public este "in mare masura" justificata.

"Acelasi repros este adus inca o data, si inca o data si inca o data: de ce a fost nevoie de atata graba si de angajarea raspunderii pe texte care in mod evident mai au nevoie de un anumit finisaj?", a punctat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Geoana, #amanare asumare raspundere Guvern, #sindicate greva , #PSD