Geoana: Ruperea protocolului PSD - PDL la Bistrita-Nasaud trebuie tratata serios

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 15:28
1290 citiri
Geoana: Ruperea protocolului PSD - PDL la Bistrita-Nasaud trebuie tratata serios

Presedintele PSD, Mircea Geona, a declarat, sambata, la Cluj, ca ruperea protocolului dintre filialele PSD si PD-L din judetul Bistrita-Nasaud trebuie tratata cu seriozitate, catalogand-o drept un semnal de alarma.

Geoana, aflat in vizita in comuna clujeana Cornesti, unde duminica viitoare va avea loc al doilea tur al alegerilor pentru functia de primar, a spus ca nici interventia presedintelui PDL, Emil Boc, nu l-a putut "tempera" pe presedintele filialei bistritene a democrat-liberalilor, Ioan Olteanu.

"Eu cred ca este un semnal de alarma si va trebui tratat cu multa seriozitate. Am ridicat aceasta problema si cu presedintele PDL, Emil Boc, dar nici interventia sa nu l-a putut tempera pe presedintele PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean. Eu regret ca nu s-a ajuns la o solutie acceptabila. Ar trebui sa fie un moment de reflectie pentru PDL la nivelul acestui judet, pentru ca un parteneriat egal inseamna un parteneriat intre egali. Acest lucru nu a fost inteles la nivelul PDL Bistrita-Nasaud. Vom vedea ce putem sa facem la nivelul conducerii celor doua partide, daca nu, asta este, vom merge pe drumuri separate", a declarat presedintele PSD.

Acesta a adaugat ca exista multe judete din tara, in special cele din sud, unde cele doua partide guvernamant nu au incheiat protocoale, insa nu crede ca incindentul de la Bistrita-Nasaud se va repeta.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a acordat, sambata, la Cornesti, o diploma de excelenta a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii fostului invatator Legian Rus. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a fost impresionata de povestea invatatorului in cadrul vizitei sale de saptamana trecuta de la Cornesti si a anuntat la Cluj ca doreste sa ii ofere o diploma pentru cei 44 de ani de activitate.

Duminica are loc al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Primaria comunei Cornesti, batalia dandu-se intre candidatii Dorel Florinel Julean (PSD) si Cornel Chifor (PNL).

Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PSD Bistrita-Nasaud a decis, vineri, prin vot, sa rupa protocolul de colaborare semnat cu PD-L si sa nu mai respecte nicio intelegere privind impartirea functiilor de conducere in institutiile publice din judet.

Social-democratii sunt nemultumiti ca, din peste 17 milioane de lei, cat a impartit Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud (condus de PDL), peste 10 milioane de lei au ajuns la cele 22 de primarii PDL, 3,42 milioane de lei la noua primarii PNL, 200.000 lei la singura primarie condusa de un membru PNG-CD, iar restul, de 3,68 milioane lei a fost impartiti de 33 de primarii PSD, cele mai multe dintre acestea fiind in incapacitate de plata. PSD si PDL Bistrita-Nasaud au semnat protocolul de colaborare in 28 ianuarie.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Geoana tratat serios, #rupere protocol Bistrita , #PSD