Geoana - Tariceanu: 3-0 la masa verde din Guvern

Autor:
Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 23:59
5516 citiri
Geoana - Tariceanu: 3-0 la masa verde din Guvern
Sursa: www.cartoonpress.ro

Ca in politica te faci frate cu dracul ca sa treci puntea, stiam cu totii. Ca pentru un partid de dreapta o formatiune social-democrata este, (oricat de "politically incorrect" ar suna), echivalentul diavolului, ni s-a mai spus prin cartile de politologie sau macar pe la talk-show-uri.

Ca se mai intampla uneori ca stanga si dreapta sa se spele una pe alta cu sapunul frumos mirositor al puterii, am aflat si asta, inclusiv din tari parca ceva mai asezate, cum ar fi Germania. Insa de ce a acceptat seful liberalilor romani si al Guvernului sa se puna de bunavoie in postura de tolerat si de ascultator de ordine al social-democratilor condusi de Mircea Geoana, asta e mai greu de inteles.

Marti seara, cand mai toata suflarea masculina a Romaniei era cu gandul la meciul AS Roma- CFR Cluj, Calin Popescu Tariceanu avea alta treaba: sa-si noteze constiincios ce-i dicta Mircea Geoana - marirea de la 1 octombrie, contra renuntarii la motiunea de cenzura. Adica o afacere perdanta de trei ori pentru liberali.

O data, pentru ca Tariceanu nu va mai putea sa iasa, ca in august, arogandu-si paternitatea pentru cresterea pensiilor in prag de campanie. Incepand de marti seara, aceasta a devenit victoria PSD.

A doua oara, pentru ca, acceptand acest targ sub amenintarea publica a motiunii de cenzura, si-a imbracat partidul in haina celui tolerat la putere de catre social-democratii care, iata, au catadicsit sa-I mai dea o sansa daca se conformeaza agendei din Kisseleff.

Cea mai importanta infrangere incasata voluntar de Tariceanu este, insa, a treia: cu o luna inainte de campania electorala, a deplasat PNL din patratica liberala a spectrului politic si l-a adus in aceeasi zona gri de populism si de oportunism in care este vecin cu PDL-ul dereticatorilor cu mopul prin scoli si cu PSD-ul amnezic atunci cand vine vorba de propria guvernare.

Tariceanu a dat, marti, semnalul ca este dispus la un parteneriat politic cu PSD-ul care il bombardeaza, chiar in aceste zile, cu motiuni simple pe banda rulanta in Parlament.

Este perfect posibil ca in bizareria unei asemenea miscari sa existe totusi o explicatie: teama premierului de dorinta unei parti din propriul partid de a negocia, pre si post-electoral cu PD-L-ul, chiar cu pretul sacrificarii actualului premier.

Cat de groasa va fi, insa, aceasta manta de vreme rea pentru Tariceanu, numai scorul electoral al liberalilor va putea sa determine. Iar dupa gestul obedient de marti fata de social-democrati, exista sanse bune ca nucleul dur al electoratului liberal sa-i traga lui Tariceanu mantaua de pe umeri.

Oana Dobre

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima întâlnire cu Trump a președintelui conservator al Poloniei de la invazia Rusiei în Ucraina. Duda: ”Am fost invitat în apartamentul său privat” VIDEO
Prima întâlnire cu Trump a președintelui conservator al Poloniei de la invazia Rusiei în Ucraina. Duda: ”Am fost invitat în apartamentul său privat” VIDEO
Trump şi preşedintele polonez Andrzej Duda au discutat despre situaţia din Ucraina, NATO şi Orientul Mijlociu, la un dineu găzduit miercuri, 17 aprilie, la New York de fostul preşedinte...
Cancelarul german s-a întâlnit cu președintele Xi Jinping. Scholz a fost însoțit în vizita sa în China de doi mari lideri pe piața auto din lume
Cancelarul german s-a întâlnit cu președintele Xi Jinping. Scholz a fost însoțit în vizita sa în China de doi mari lideri pe piața auto din lume
Cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat marţi, 16 aprilie, intenţia de a discuta despre o "pace justă" în Ucraina cu preşedintele chinez Xi Jinping, în timpul întrevederii lor la...
#Tariceanu, #Geoana, #intalnire , #partid