Geoana anti-macho lanseaza "operatiunea Amazoanele"

Sambata, 19 Ianuarie 2008, ora 13:09
2719 citiri
Geoana anti-macho lanseaza "operatiunea Amazoanele"

Mircea Geoana a indemnat femeile din PSD sa inceapa "Operatiunea Amazoanele". Liderul social-democrat le-a spus sambata reprezentantelor sexului frumos din partidul sau sa inceapa o revolta impotriva stereotipului ca barbatii sunt pe primul loc in politica.

Misiunea femeilor PSD este o mobilizare pentru castigarea alegerilor parlamentare si locale. Geoana le-a prezentat si strategia electorala pe 2008. Femeile din PSD ar trebui sa obtina un numar dublu de mandate in primarii, consiliile locale si Parlament. Geoana a dat acestei misiuni si o nota de revolutie culturala, doamnele din PSD trebuie sa sparga mitul femeii casnice si gospodine.

"Un partid social democrat european nu are cum sa se complaca in stereotipul pagubos al Elenei Ceausescu. Sotiile noastre, fetele noastre, femeile in societate au un stereotip combinat de tip cocul doamnei Elenea Ceausescu si un fel de machoism balcanic(..)Trebuie sa pregatim candidate care sa fie capabile sa se bata si sa castige bunavointa electoratului in circumscriptii electorale. Eu as numi asta cu nume de cod pentru operatiunea nostra, operatiune amazoanelor", a indemnat Mircea Geoana

"Sa iesim putin din limitele sediilor de partid, sa declansam o operatiune de a avea o retea la nivel national. Sunt convins ca exista un numar imens de femei in Romania, de la tara sau de la oras, o retea a femeilor care doresc sa schimbe lucruri in societate, trebuie initiata de catre noi", a mai sustinut presedintele social-democratilor.

"Deschideti larg usa partidului nostru pentru cei care doresc sa ni se alture,nu va fie teama de competitie in interiorul partidului", a fost indemnul presedintelui PSD.

Liderul PSD a criticat si Guvernul Tariceanu si pe liberali pentru nu au promovat femei in Executiv. Singura care putea deveni ministru este Norica Nicolai, propusa la Justitie. Insa, in jurul ei a izbucnit un scandal care i-a afectat imaginea.

Presedintele PSD Mircea Geoana si secretarul general al PSD Titus Corlatean participa la sedinta Comitetului Executiv al Organizatiei de femei a PSD.

"Sa fiti iubite, ca frumoase sunteti", le-a urat Mircea Geoana colegelor sale de partid, in finalul alocutiunii.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#Geoana, #Femei, #politica , #PSD