Geoana anunta ca PSD a pregatit un plan anti-criza financiara

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 11:42
1095 citiri
Geoana anunta ca PSD a pregatit un plan anti-criza financiara

Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat, dupa sedinta BPN, ca PSD a pregatit un plan de sprijinire a economiei nationale in conditii de criza.

"Biroul Permanent a facut o analiza si a aprobat continutul unui plan de salvare a cresterii eonomice si a locurilor de munca in Romania. Este un raspuns obligatoriu pe care din pacate Guvernul a intarziat sa-l dea asupra crizei economice care se desfasoara in Romania", a declarat Mircea Geoana.

Presedintele PSD a vorbit despre planul de salvare a cresterii economice ca fiind compus din 10 puncte, care se refera printre altele la protejarea puterii de cumparare a populatiei, la salvarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, stoparea privatizarilor si reducerea taxelor.

"Trebuie luate masuri de salvare a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii. Prevedem o suma intre 3 si 4 miliarde de euro ca fonduri-tampon pentru garantarea fondurilor pentru IMM-uri, dar si capitalizarea C.E.C.-ului pentru transformarea sa intr-o banca de dezvoltare pentru IMM-uri", a precizat Mircea Geoana.

Mircea Geoana a subliniat necesitatea stoparii privatizarilor, care ar trebui regandite, adaugand ca nu este de acord cu Theodor Stolojan, care delcarase ca trebuie continuat procesul privatizarii dar si cea a desfiintarii Fondului Proprietatea.

"Desfiintarea Fondului Proprietatea este o necesitate: nu ne putem permite lansarea pe bursa a 20% dintre cele mai valoroase active ale statului", a declarat Mircea Geoana.

Geoana a adaugat ca este nevoie si de cresterea pensiilor mici si reducerea taxelor. El a adaugat ca planul financiar al PSD prevede reducerea impozitului pe venit la 10% (de la 16%) pentru cei care castiga sub salariul mediu pe economie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusul din Top 10 ATP ajuns la 4 înfrângeri la rând a avut o criză de nervi nemaivăzută. Cum și-a distrus racheta VIDEO
Rusul din Top 10 ATP ajuns la 4 înfrângeri la rând a avut o criză de nervi nemaivăzută. Cum și-a distrus racheta VIDEO
Tenismenul rus Andrei Rublev (8 ATP) a făcut o criză de nervi după ce a suferit a patra înfrângere consecutivă în circuitul mondial. Andrei Rublev a fost eliminat în primul tur la...
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
O prezentatoare TV din Polonia a izbucnit în râs în timpul unei transmisiuni în direct, ascultând povestea unui reporter despre o ceartă în familie pe teme politice. Incidentul a avut loc pe...
#Mircea Geoana, #plan, #criza , #PSD
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Nu stiam ca PSDul este si in criza financiara ! Probabil ca baronii lui au devenit ceva mai circumspecti !