Ghidul PSD de discreditare a adversarului politic

Marti, 20 Mai 2008, ora 08:26
1994 citiri
Ghidul PSD de discreditare a adversarului politic

Social democratii din Timis au pus la cale o strategie secreta pentru compromiterea morala a adversarilor, anunta Evenimentul Zilei care a obtinut documentul care atesta acest lucru.

Documentul intern al PSD, intitulat "Strategia de campanie a PSD Timis", pune la cale o serie de atacuri sub centura, indreptate in special impotriva actualului presedinte al consiliului, Constantin Ostaficiuc, care va candida din partea PD-L pentru un nou mandat.

Numele celor la care se refera documentul apar cu initiale, iar unele dintre planurile de denigrare sunt codificate. "Strategia" PSD nu a fost asumata de niciun lider al acestui partid. Reprezentantii PSD Timis au declarat pentru Evenimentul Zilei ca, daca "Strategia" este reala, ea nu a fost facuta la Timisoara, ci la Bucuresti.

Prima cale de atac prevazuta in document vizeaza "nerealizarile presedintelui CJ in ceea ce priveste infrastructura judetului (ex. a facut numai 24 km de drum)".

Atacul va fi asumat de "I.S., purtatorii de mesaj ai partidului si << partenerii de campanie >> (vezi Capitolul III. Aliati politici) in emisiunile de televiziune (dezbateri), in presa scrisa, la alte manifestari electorale", se arata in primul punct de la Capitolul 4 al strategiei, intitulat "Adversari politici".

A doua cale de atac va arata ca Ostaficiuc este un candidat impus de la centru. "Actul poate fi asumat de I.S., purtatorii de imagine locali, precum si << partenerii de campanie >> in emisiunile de televiziune (dezbateri), in presa scrisa, la alte manifestari electorale. Poate fi lansat zvonul ca si-a cumparat candidatura la centru", se mai spune in document.

"Relatia cu fosta Securitate" ocupa o parte importanta. "Un document oficial apare intr-un cotidian central si sugereaza existenta unui dosar de informator a lui C.O., care a fost distrus. Atacul nu va fi asumat de partid, insa subiectul va fi preluat de media locala, iar C.O., va fi nevoit sa dea explicatii pana la sfarsitul campaniei.

Abia dupa ce va fi impusa tema, purtatorii de imagine PSD si << partenerii de campanie >> o vor prelua public. Recomandam ca I.S. sa nu pomeneasca nimic despre acest subiect sensibil, avand in vedere vulnerabilitatile sale. Momentul oportun pentru lansarea atacului astfel incat C.O. sa nu mai aiba timp sa se dezvinovateasca este la jumatatea campaniei."

Cele trei puncte de mai sus au fost deja puse in aplicare in zona publica din Timisoara, prin intermediul mass-media sau prin comunicare directa.

Ultimul punct al strategiei se intituleaza "amantele lui C.O.": "in poze va aparea C.O. impreuna cu o femeie misterioasa la iesirea dintr-un hotel. Pozele vor fi plasate la un tabloid central. Media locala va prelua tema si vor cere reactii din partea d-nei O. Atacul va fi neasumat si nici un purtator de imagine al PSD nu va face referire la acest subiect decat cu formula << nu ne intereseaza, e viata lui privata >>. Scopul acestui atac este de a subrezi imaginea de bun familist a lui C.O.", se mai arata in document. Aceste fotografii nu au aparut inca pe piata.

Autorii acestui material mai fac cateva recomandari: "in cazul in care atacurile neasumate vor fi atribuite PSD, declaratia standard trebuie sa fie << sunt inventii, noi ducem o campanie serioasa, bazata pe proiecte >>. Plasarea atacurilor neasumate in media va fi facuta doar de catre intermediari si se va induce pe cat posibil atribuirea atacurilor celorlalti competitori".

Undă verde de la Guvern pentru un nou institut regional de oncologie. Ce valoare va avea investiția și unde va fi construit VIDEO
Undă verde de la Guvern pentru un nou institut regional de oncologie. Ce valoare va avea investiția și unde va fi construit VIDEO
Proiecte majore aprobate joi, 25 aprilie, în ședința de Guvern care s-a desfășurat la Timișoara. Astfel, Executivul a dat undă verde construirii Institutului Regional de Oncologie de la...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#PSD, #ghid, #intimidare, #adversari, #strategie, #Timisoara , #stiri PSD