Greata noastra - circul lor, foamea noastra - painea lor

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 09 Iunie 2009, ora 00:41
4426 citiri
Greata noastra - circul lor, foamea noastra - painea lor
Foto: BBC

Nici nu stii cum sa reactionezi mai repede. Sa te apuci sa injuri destinul nefericit al acestei tari, sa te pui pe ras si sa nu te mai opresti niciodata sau sa iti lasi greata pe care ti-au provocat-o sa te cuprinde pana la refuz.

Alegerea ar trebui facuta rapid, caci altfel risti sa te trezesti cuprins de toate aceste senzatii deodata. Sanatos ar fi sa ne punem pe ras. Spectacolul degrandant pe care l-a oferit din nou intreaga clasa politica, cu ocazia alegerilor europarlamentare, are cateva elemente de un umor incredibil.

Gigi Becali ne-a anuntat ca simte limba engleza cum se zbate in interiorul sau; Corneliu Vadim Tudor ne-a asigurat ca, daca nu ar fi fost fraudate grosolan, colosal si penal alegerile, PRM-ul ar fi obtinut cel putin 20% din voturi; PSD+PC se jura ca ei sunt marii castigatori ai acestor alegeri; PD-L sfideaza cifrele si se incoroneaza castigatorul detasat al europarlamentarelor (si cu ajutorul EBa), iar Elena Basescu nici macar nu isi da seama pentru ce ar trebui sa se bucure.

Primele ei griji au fost sa ne spuna ca s-a votat singura, ca ziua de 7 iunie coincide cu numarul de la masina ei 07 EBA, ca a fost o tinta a presei si ca nu mai este independenta, asa cum nu a fost niciodata...

Pe scurt, toata lumea a castigat, toti sunt cei mai buni si mai iubiti dintre romani. Toti se umfla in pene, toti isi aroga dreptul celui dintai nascut. S-a terminat cu plocoanele pe care tot ei ni le-au facut pana acum. A venit vremea sa ne spuna adevarul. Pacat ca nu ne spun tot adevarul - asa cum a facut Emil Boc cu Victor Ciutacu, pe care l-a numit, nestiind ca este inregistrat, "derbedeul dracului". Cu siguranta, asa ne considera pe toti.

Faptul ca putinii romani care s-au prezentat la vot au trimis in Parlamentul Europei circari politici, de dimensiunea unui Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali si Elena Basescu, este deopotriva si vina noastra, a celor care nu am mers la vot pentru ca am fost ingretosati pana la saturatie de gesturile si discursurile lor.

Pentru ca nu am mai avut puterea sa ne amuzam de prostiile spuse si facute de ei, pentru ca nu ne-a pasat de cine merge sau nu la Bruxelles, pentru ca banuim ca oricine ar ajunge acolo nu ne-ar ajuta cu nimic, pentru ca ei toti sunt o apa si un pamant in ochii nostri - ei bine, pentru toate astea am ales sa nu mergem la vot.

Invierea dreptei, PRM-ul care a obtinut peste 7%, si strania aparitie a Elenei Basescu, prelungirea perversa a PD-L-ului, toate aceste produse ciudate trimise cu stampila la Bruxelles au ajuns acolo datorita circului continuu pe care l-au executat in fata prostimii care nici nu s-a ingretosat, nici nu s-a amuzat si nici nu a picat in depresie in fata acestui spectacol grotesc.

Circarii politicii noastre au ajuns la Bruxelles pentru ca unii considera ca aceste nume ii reprezinta. Restul considera ca nu ii mai reprezinta nimeni.

Toate problemele pe care Elena Basescu le-a avut cu presa, toate ironiile cu care jurnalistii au atacat-o pe fiica presedintelui, au fost reactii normale, greu de evitat si inghitit, in fata aberatiilor, balbelor si dezacordurilor pe care EBa le-a articulat de fiecare data cand a avut nefericita inspiratie sa deschida gura.

Exista voci care incearca sa o salveze pe Elena Basescu atribuindu-i acesteia o inocenta si o candoare pe care nu o mai intalnesti la niciun politician. Faptul ca inca nu este un politician versat si stricat de pervertirea discursului ar reprezenta pentru ei un imens punct in plus si o buna premiza pentru un viitor altfel decat cel cu care am fost obisnuiti atat de bine pana acum.

Cei care impartasesc in mod serios aceasta speranta trebuie iertati. Este poate ultima lor iluzie. Dumnezeu sa ii ajute Elenei Basescu sa isi gaseasca, fara sa se balbeie, rezervorul nesecat de resurse pe care il cauta de cand a intrat in politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#europarlamentare 2009, #Vadim Becali EBa , #stiri Traian Basescu